Hlavné jedlá

Svieži feniklový šalát s granátovým jablkom – recept

Fenikel mnohí z nás poznajú skôr vo forme čaju, ako v šaláte. My túto krásnu zeleninu tiež ešte len objavujeme a šalát z nej nás úplne dostal. Parádne sa hodí ako hlavný šalátový chod, ale aj ako prílohový šalát. Okrem toho krásne vyzerá, čo poviete?

Recept na 4 porcie

Potrebujeme:

  • 3 ks feniklu
  • zrniečka z polovice granátového jablka
  • jedno balenie syru feta (200 g)
  • citrónovú šťavu
  • za hrsť petržlenovej vňate
  • soľ, olivový olej podľa chuti

Začneme s feniklom, ktorý si očistíme. Odstránime vonkajšie listy (tie sú totiž pomerne horké) a vyrežeme stonku v strede do tvaru “V”.

Fenikel má podľa nás krásnu vôňu a je skutočne radosť ho krájať. Vonia vám od neho celá kuchyňa. Na tento skvelý šalát ho nakrájame na tenučké plátky a dáme do misky. Následne vyslobodíme zrniečka granátového jablka z kôry a pridáme k feniklu. Ďoplníme rozdrveným feta syrom a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.

Nakoniec ešte pokvapkáme citrónovou šťavou a podľa chuti môžeme pridať aj trošku olivového oleja.

Kategorie:

Hlavné jedlá

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang