Fenikel mnohí z nás poznajú skôr vo forme čaju, ako v šaláte. My túto krásnu zeleninu tiež ešte len objavujeme a šalát z nej nás úplne dostal. Parádne sa hodí ako hlavný šalátový chod, ale aj ako prílohový šalát. Okrem toho krásne vyzerá, čo poviete?
Recept na 4 porcie
Potrebujeme:
- 3 ks feniklu
- zrniečka z polovice granátového jablka
- jedno balenie syru feta (200 g)
- citrónovú šťavu
- za hrsť petržlenovej vňate
- soľ, olivový olej podľa chuti
Začneme s feniklom, ktorý si očistíme. Odstránime vonkajšie listy (tie sú totiž pomerne horké) a vyrežeme stonku v strede do tvaru “V”.
Fenikel má podľa nás krásnu vôňu a je skutočne radosť ho krájať. Vonia vám od neho celá kuchyňa. Na tento skvelý šalát ho nakrájame na tenučké plátky a dáme do misky. Následne vyslobodíme zrniečka granátového jablka z kôry a pridáme k feniklu. Ďoplníme rozdrveným feta syrom a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.
Nakoniec ešte pokvapkáme citrónovou šťavou a podľa chuti môžeme pridať aj trošku olivového oleja.