Očistíme a nadrobno nakrájame šalotku.
Na rozohriatu panvicu so slnečnicovým olejom pridáme kúsok masla, nakrájaný cesnak a šalotku.
Do hrnca pridáme kyslú kapustu, dolejeme 1 dcl vody, štipku rasce a po zovretí necháme dusiť 4 – 5 minút.
Nakrájané kyslé uhorky pridáme k šampiňónom a opekáme 2 – 3 minúty.
Do hrnca s kapustou dolejeme trochu vody, pridáme 1 PL kryštálového cukru a štipku morskej soli.
Hovädziu sviečkovicu nakrájame na tenké plátky.
Jemne opečenú zmes z panvice presypeme do hrnca s kapustou.
Na panvicu pridáme kúsok masla a slnečnicový olej.
Kapustu v hrnci dochutíme mletou červenou paprikou.
Na rozohriatej panvici so slnečnicovým olejom a maslom opečieme kúsky hovädzej sviečkovice. Mäso opekáme 3 – 4 minúty.
Kapustu zalejeme trochou vody, dochutíme morskou soľou a kryštálovým cukrom.
Hovädziu sviečkovicu pridáme do kapusty, pomiešame, stiahneme oheň a necháme chvíľu podusiť. Na záver dochutíme morskou soľou, kryštálovým cukrom a môžeme servírovať.
Sviečkovú s kyslou kapustou a šampiňónmi dochutíme nakrájaným petržlenom, kyslou smotanou a posypeme mletou sladkou paprikou.