DezertyRecepty

Recept na sušienky s čokoládovým krémom

Tieto domáce sušienky preliate voňavou čokoládovou omáčkou zaženú aj tú najväčšiu chuť na sladké.

Ingrediencie

  • 360 g hladkej múky
  • 2 lyžice cukru
  • 2 a pol lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1/2 lyžičky soli
  • 120 g rastlinného tuku
  • 240 ml cmaru
  • 60 ml rozpusteného masla

Čokoládový krém:

  • 40 g masla
  • 130 g cukru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 35 g kakaa
  • 480 ml plnotučného mlieka

Postup

  1. Predhrejte rúru na 230 °C.
  2. V mise zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ. Rastlinný tuk vmiešame vidličkou, kým nebude cesto vyzerať ako jemná strúhanka.
  3. Po troškách pridávajte cmar a neustále miešajte, kým sa dobre nepremieša.
  4. Cesto vyklopte na mierne pomúčenú plochu. Dvakrát alebo trikrát ho zľahka prehnetieme. Cesto rozvaľkajte pomúčeným valčekom na hrúbku 13 mm. Pomocou 5 cm vykrajovača vykrajujte z cesta kolieska.
  5. Sušienky poukladajte na vymastený plech na pečenie. Vrchnú časť sušienok jemne pritlačte. Sušienky potrieme polovicou rozpusteného masla a pečieme 14 minút alebo dozlatista.
  6. Medzitým pripravte čokoládový krém. V hrnci postavenom na mierny oheň zohrejte maslo. Primiešajte cukor, múku a kakao.
  7. Do panvice pomaly prilievajte 240 ml mlieka a dobre šľahajte, aby ste odstránili hrudky. Za stáleho miešania prilievajte zvyšné mlieko, kým zmes nezhustne, pričom dávajte pozor, aby sa zmes nepripálila na dne panvice.
  8. Horúce sušienky potrite zvyšným maslom.
  9. Sušienky rozdeľte na polovicu, prelejte čokoládovou omáčkou a ihneď podávajte.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang