Tento recept na sushi misku obsahuje avokádo, ochutenú ryžu, pikantnú majonézu, nakladaný zázvor a ďalšie ingrediencie. Obsahuje všetky chute, ktoré má dobré zeleninové sushi mať. Navyše si ho jednoducho pripraviť aj doma.
Suroviny
- 3 šálky uvarenej hnedej alebo bielej ryže
- 2 lyžice ryžového octu
- 1 lyžica trstinového cukru
- 1 lyžička morskej soli
- opečené tofu (nakrájané na štvorčeky)
- 2 avokáda nakrájané na plátky
- 2 zrelé mango, nakrájané na kocky
- 2 uhorky nakrájané na tenké plátky
- 2 šalotky nakrájané na tenké plátky
- nakladaný zázvor
- nakladané reďkovky (voliteľné)
- tenké plátky nori alebo morských rias na ozdobu
- sezamové semienka, na ozdobu
- mikrozelenina, na ozdobu
- pikantná majonéza, na podávanie
Postup
- Kým je ryža ešte teplá, zmiešajte ju s ryžovým octom, trstinovým cukrom a soľou.
- Pripravte si peečné tofu. Nakrájajte ho na na kocky a zmiešajte s olivovým olejom. Ak chcete mať tofu mimoriadne chrumkavé, posypte ho kukuričným škrobom a jemne premiešajte.
- Tofu rozložte na plech na pečenie. Pečte 20 až 25 minút alebo kým okraje nezhnednú.
- Ryžu rozdeľte do 4 menších misiek alebo pripravte jednu veľkú misu. Pridajte pečené tofu, avokádo, mango, uhorky, šalotku, nakladaný zázvor a prípadne nakladané reďkovky.
- Ozdobte nori, sezamovými semienkami a mikrozeleninou a podávajte s pikantnou majonézou.