Recepty

Recept na sushi misu

Tento recept na sushi misku obsahuje avokádo, ochutenú ryžu, pikantnú majonézu, nakladaný zázvor a ďalšie ingrediencie. Obsahuje všetky chute, ktoré má dobré zeleninové sushi mať. Navyše si ho jednoducho pripraviť aj doma.

Suroviny

  • 3 šálky uvarenej hnedej alebo bielej ryže
  • 2 lyžice ryžového octu
  • 1 lyžica trstinového cukru
  • 1 lyžička morskej soli
  • opečené tofu (nakrájané na štvorčeky)
  • 2 avokáda nakrájané na plátky
  • 2 zrelé mango, nakrájané na kocky
  • 2 uhorky nakrájané na tenké plátky
  • 2 šalotky nakrájané na tenké plátky
  • nakladaný zázvor
  • nakladané reďkovky (voliteľné)
  • tenké plátky nori alebo morských rias na ozdobu
  • sezamové semienka, na ozdobu
  • mikrozelenina, na ozdobu
  • pikantná majonéza, na podávanie

Postup

  1. Kým je ryža ešte teplá, zmiešajte ju s ryžovým octom, trstinovým cukrom a soľou.
  2. Pripravte si peečné tofu. Nakrájajte ho na na kocky a zmiešajte s olivovým olejom. Ak chcete mať tofu mimoriadne chrumkavé, posypte ho kukuričným škrobom a jemne premiešajte.
  3. Tofu rozložte na plech na pečenie. Pečte 20 až 25 minút alebo kým okraje nezhnednú.
  4. Ryžu rozdeľte do 4 menších misiek alebo pripravte jednu veľkú misu. Pridajte pečené tofu, avokádo, mango, uhorky, šalotku, nakladaný zázvor a prípadne nakladané reďkovky.
  5. Ozdobte nori, sezamovými semienkami a mikrozeleninou a podávajte s pikantnou majonézou.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang