Recepty

Recept na šunkovo-syrové žemle

Tieto zapečené „placky“ spájajú v sebe všetko chutné: vláčne žemle, plátky šunky, neodolateľný švajčiarsky syr a sú preliate ochuteným maslom.

Suroviny

  • 4 lyžice masla
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 1 lyžička worcestrovej omáčky
  • 1/2 lyžičky cibuľového prášku
  • 1/4 lyžičky soli
  • 12 ks mäkkých žemlí (alebo podľa veľkosti zapekacej misy)
  • 12 plátkov švajčiarskeho syra (rozdelených na polovicu)
  • 12 tenkých plátkov šunky
  • 1 lyžička maku

Postup

  1. Rúru rozohrejte na 180 °C.
  2. Do malej misky vhodnej do mikrovlnnej rúry vložte 4 lyžice nesoleného masla a ohrievajte v mikrovlnnej rúre, kým sa nerozpustí, 20 až 30 sekúnd (prípadne rozpustite maslo v malom hrnci na mierno ohni).
  3. Pridajte 1 lyžicu dijonskej horčice, 1 lyžičku worcestrovej omáčky, 1/2 lyžičky cibuľového prášku,1/4 lyžičky kuchynskej soli a premiešajte.
  4. Rozrežte žemle na polovicu.
  5. Spodnú polovicu roliek vložte do pekáča s rozmermi 23 x 33 cm.
  6. Na rolky poukladajte 6 plátkov švajčiarskeho syra.
  7. Na syr preložte plátky šunky.
  8. Na šunku navrstvite zvyšných 6 plátkov švajčiarskeho syra. Na syr položte hornú polovicu žemlí.
  9. Vrchnú časť potrite maslom a posypte makom.
  10. Zapekaciu misu pevne zakryte alobalom.
  11. Pečte, kým sa žemle neprehrejú a syr sa nerozpustí, približne 20 minút.
  12. Odokryte a pečte, kým rožky nie sú mierne hnedé, 7 až 8 minút.
  13. Pred podávaním preložte plát na dosku na krájanie a zubatým nožom ho nakrájajte na jednotlivé kúsky.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang