Suroviny
- 250 g práškový cukor
- 1 Cera(250g)
- 3 vajcia
- 3 PL kakao
- 100 g nahrubo posekané orechy
- 100 g hrozienka
- 100 g kandizované ovocie nahrubo posekané (alebo želé-cukríky, sušené marhule, sušené slivky)
- 50 g horká čokoláda
- 4 tortové oplátky
Postup
V hrnci nad parou vymiešať Ceru, cukor a vajcia do zhustnutia. Za stáleho miešania postupne pridávať kakao, orechy, hrozienka a kandizované ovocie. Vmiešať čokoládu a na kúsky polámané tortové oplátky (blp.piškóty).
Po roztopení čokolády nechať hmotu trochu vychladnúť a následne ju dať na alobal, vyformovať do tvaru salámy (oválu) a zabaliť. Nechať tuhnúť v chladničke aspoň 6 hodín.