24 hodín naloženú strukovinu vo vode prelejeme do hrnca a necháme zovrieť.
Nakrájame šalotku.
Do strukoviny pridáme 2 bobkové listy a pár semienok koriandru. Varíme, až pokiaľ strukovina nezmäkne.
Nadrobno nakrájame strúčik cesnaku.
Na rozohriatej panvici so slnečnicovým olejom opečieme do sklovita nakrájanú šalotku s cesnakom a pridáme 1 PL práškového cukru. Dolejeme portské víno, červené víno, balzamikový ocot a necháme 5 – 6 minút redukovať.
Mrkvu nastrúhame na jemné plátky. Nakrájame papriku a pór.
Do strukoviny dolejeme vodu.
Pór, papriku a mrkvu nadrobno nakrájame.
Na panvicu pridáme ešte balzamikový ocot a nakrájanú zeleninu. Chvíľu povaríme, odstavíme a pridáme olivový olej.
Strukovinu zalejeme trochou vody.
V rukách nalámeme feta syr, ktorý budeme pridávať do šalátu až na koniec.
Zeleninu dochutíme práškovým kari.
Strukovinu cez sitko scedíme a vyberieme bobkové listy.
Strukovinu pridáme na panvicu k zelenine a varíme asi 3 – 4 minúty. Dochutíme morskou soľou, práškovým cukrom, kari korením a primiešame s feta syrom.
Servírujeme. Strukovinový šalát s feta syrom ozdobíme celým petržlenom a polejeme olivovým olejom.