Krehké steakové kúsky sa opečú na voňavom bylinkovom masle a postarajú sa o jednoduchú večeru počas všedného dňa.
Ingrediencie
- 8 lyžíc nesoleného masla, zmäknutého a rozdeleného
- 1/4 šálky čerstvých listov rozmarínu, tymiánu alebo petržlenu, plus ďalšie na ozdobu
- 1 kg (2,5 až 3,8 cm hrubé) steaky
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
Počet porcií: 4
Postup
- Do malej misky pridajte 4 lyžice nesoleného masla a nechajte ho pri izbovej teplote odstáť, kým nezmäkne. Zmes čerstvého rozmarínu, tymiánu a petržlenovej vňate nasekajte nahrubo, kým nezískate 1/4 šálky. Pridajte ich k zmäknutému maslu a rozotrite, aby sa spojili.
- Nakrájajte 1 kg hrubých steakov na 1 cm kocky a ochuťte ich 1/2 lyžičky soli.
- Na veľkej panvici na stredne silnom ohni roztopte zvyšné 4 lyžice nesoleného masla. Pridajte kocky steaku a opekajte ich do zhnednutia, pričom ich v polovici obráťte, spolu 6 až 8 minút.
- Pridajte 1/2 lyžičky čierneho korenia a bylinkové maslo, varte 1 minútu. Odstavte z ohňa a podľa potreby ozdobte ďalšími nasekanými bylinkami.