Vyskúšajte v kuchyni opäť niečo nové a pripravte si steak z mletého mäsa s omáčkou, ktorý ocenia všetci mäsožravci.
Ingrediencie
Mäsová zmes:
- 750 g chudého mletého hovädzieho mäsa
- 1/2 šálky strúhanky
- 1 lyžica kečupu
- 2 lyžičky horčice
- 4 kvapky worcestrovej omáčky
- 1 kocka hovädzieho bujónu, rozdrvená
- Soľ a korenie
- 1 lyžica masla
- 1 lyžica olivového oleja
Omáčka:
- 1 celá cibuľa, rozpolená a nakrájaná
- 2 šálky hovädzieho vývaru, v prípade potreby viac na zriedenie
- 1 lyžica kečupu
- 1 lyžička ochucovacej omáčky
- 4 kvapky worcesteru
- 1 lyžička kukuričného škrobu, nepovinné
- Soľ a korenie
Postup
- Na mäsovú zmes: Zmiešajte mleté hovädzie mäso, strúhanku, kečup, horčicu, worcestrovú omáčku, vývar a trochu soli a korenia. Miešame, kým sa všetko nespojí. Vytvarujte 4 až 6 oválnych placiek.
- Placky opečte na panvici s maslom a olejom na stredne silnom ohni z oboch strán, až kým nebudú v strede ružové. Vyberte ich z panvice a vylejte prebytočný tuk.
- Na omáčku: Znížte teplotu na strednú a pridajte cibuľu nakrájanú na plátky. Premiešajte a niekoľko minút varte, kým nezíska zlatohnedú farbu a trochu nezmäkne.
- Pridajte hovädzí vývar, kečup, omáčku na dochutenie, ak ju používate, a worcester. Potom zmiešajte kukuričný škrob s trochou hovädzieho vývaru a pridajte do omáčky. Premiešajte a varte do zredukovania.
- V prípade potreby pridajte soľ a korenie a na zriedenie ešte vývar. Potom vráťte placky do omáčky. Prelejte ich omáčkou a nechajte pár minút povariť a zohriať.