Hlavné jedláRecepty

Recept na steak s hubovou omáčkou

Voňavá, chutná, sýta omáčka, ktorú oceníte napríklad v kombinácii s cestovinami.

Ingrediencie

  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 900 g guľatého steaku nakrájaného na tenké prúžky
  • 1 veľká žltá cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 25 g masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 plechovka (300 g) kondenzovaného hovädzieho vývaru
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 225 g šampiňónov nakrájaných na plátky
  • 1 lyžica worcestrovej omáčky
  • 115 g kyslej smotany

Postup

  1. Vo veľkej panvici na stredne silnom ohni rozohrejte olej a opečte na ňom prúžky steaku a cibuľu. Keď sú steaky a cibuľa hotové, vyberte ich z panvice.
  2. Do tej istej panvice pridajte maslo a rozpusťte ho na miernom ohni. Pridajte múku a miešajte, kým nevznikne hladká zmes.
  3. Šľahajte hovädzí vývar a varte, kým zmes mierne nezhustne, asi 2 minúty. Dochuťte soľou a korením.
  4. Pridajte huby a vráťte hovädzie mäso a cibuľu do panvice. Varte 30 minút, kým nezmäkne.
  5. Worcestrovú omáčku a kyslú smotanu pridáme až na konci.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang