Voňavá, chutná, sýta omáčka, ktorú oceníte napríklad v kombinácii s cestovinami.
Ingrediencie
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 900 g guľatého steaku nakrájaného na tenké prúžky
- 1 veľká žltá cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
- 25 g masla
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 plechovka (300 g) kondenzovaného hovädzieho vývaru
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- 225 g šampiňónov nakrájaných na plátky
- 1 lyžica worcestrovej omáčky
- 115 g kyslej smotany
Postup
- Vo veľkej panvici na stredne silnom ohni rozohrejte olej a opečte na ňom prúžky steaku a cibuľu. Keď sú steaky a cibuľa hotové, vyberte ich z panvice.
- Do tej istej panvice pridajte maslo a rozpusťte ho na miernom ohni. Pridajte múku a miešajte, kým nevznikne hladká zmes.
- Šľahajte hovädzí vývar a varte, kým zmes mierne nezhustne, asi 2 minúty. Dochuťte soľou a korením.
- Pridajte huby a vráťte hovädzie mäso a cibuľu do panvice. Varte 30 minút, kým nezmäkne.
- Worcestrovú omáčku a kyslú smotanu pridáme až na konci.