Steak Fajitas zo sviečkovej je veľmi chutný a prekvapivo jednoduchý na prípravu.
Ingrediencie
- 1 lyžička jemnej morskej soli
- 1/4 lyžičky čierneho korenia
- 2 lyžice chilli v prášku
- 1 lyžička údenej papriky
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1/2 lyžičky sušeného oregana
- 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
- 3 veľké papriky nakrájané na tenké prúžky
- 1 veľká cibuľa nakrájaná na tenké plátky
- 1 kg steaku z hornej sviečkovice nakrájané na tenké pásiky
- 2 lyžice avokádového oleja
Postup
- V malej miske zmiešajte prísady na ochutenie.
- Môžete ich zmiešať v dvoch samostatných miskách (polovicou budete ochucovať zeleninu a druhou polovicou mäso).
- Vo veľkej hlbokej panvici na stredne silnom ohni rozohrejte olej asi na 2 minúty.
- Pridajte papriku, cibuľu a polovicu korenia.
- Za častého miešania varte, kým nezmäkne, približne 5 minút.
- Zeleninu odložte na tanier.
- Na tú istú panvicu pridajte plátky steaku a zvyšné korenie.
- Za stáleho miešania smažte, kým už nie je surový, 3 až 4 minúty.
- Hovädzie mäso nemusí byť v tejto fáze úplne uvarené. Dokončí sa, keď pridáte späť zeleninu.
- Zeleninu vráťte na panvicu. Všetko spolu smažte, kým sa neprehreje, ešte 2 minúty.