DezertyRecepty

Recept na šťavnaté vanilkové cupcakes

Jednoduché vanilkové cupcakes sa hodia na každú príležitosť. Sú také nadýchané a chutné, že ich budete chcieť robiť každý týždeň.

Ingrediencie

Na cesto

  • 1 a 2/3 šálky hladkej múky
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • 1/4 lyžičky jedlej sódy
  • 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky soli
  • 3/4 šálky rozpusteného masla
  • 3 bielka izbovej teploty
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 1/2 šálky kyslej smotany izbovej teploty
  • 1/2 šálky plnotučného mlieka – teplého

Vanilkový krém

  • 900 g práškového cukru, preosiateho
  • 450 g nesoleného masla izbovej teploty
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 lyžica hustej smotany
  • štipka soli
  • 1 lyžička plnotučného mlieka

Postup

Cesto:

  1. Do formy na košíčky vložte papiere na košíčky. Do veľkej misy preosejte múku, cukor, soľ, sódu bikarbónu a prášok do pečiva. Vyšľahajte.
  2. Oddeľte bielky. V inej miske vyšľahajte mokré prísady, kým sa nespoja. (Cesto môže byť hrudkovité, nebojte sa.)
  3. Mokré prísady pridajte k suchým prísadám. Miešajte, kým sa nespoja.
  4. Cesto rovnomerne rozdeľte do košíčkov, pričom každý naplňte približne do 2/3.
  5. Pečte približne 18 minút alebo kým stredy nie sú na dotyk pružné.


Krém:

  1. V mixéri vymiešajte maslo. V dvoch dávkach pridáme cukor. Pridáme soľ, mlieko, smotanu a vanilku.
  2. Miešajte, kým nie je krém nadýchaný. Preneste do vrecúška na potrubie.
  3. Na každý koláčik naneste veľkú kopu maslového krému.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang