Tento šalát je jednoduchý na prípravu, prekvapí vás výnimočnou chuťou.
Suroviny
Na šalát
- 1 lyžica masla
- ¾ šálky blanšírovaných a na plátky nakrájaných mandlí
- 1 kg špenátu
- 1 šálka sušených brusníc
Na dresing
- ½ šálky rastlinného oleja
- ½ šálky bieleho cukru
- ¼ šálky jablčného octu
- ¼ šálky bieleho vínneho octu
- 2 lyžice opražených sezamových semienok
- 1 lyžica maku
- 2 lyžičky najemno nakrájanej cibule
- ¼ lyžičky papriky
Postup
- Rozpustite maslo v stredne veľkom hrnci. Na masle varte a miešajte mandle, kým sa zľahka neopečú. Odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť.
- Pripravte dresing. V stredne veľkej miske vyšľahajte olej, cukor, jablčný ocot, biely vínny ocot, sezamové semienka, mak, cibuľu a papriku.
- Vo veľkej miske zmiešajte špenát s opraženými mandľami a brusnicami. Špenátovú zmes zalejte dresingom a dobre premiešajte.