Slaný syrový quiche je dokonalým doplnkom každých raňajok či brunchu. Jeho príprava je jednoduchá, trvá menej ako hodinu a chutí všetkým.
Ingrediencie
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 1 stredne veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 1 balenie mrazeného nasekaného špenátu – rozmrazeného, osušeného a vyžmýkaného
- 5 veľkých vajec, rozšľahaných
- ¼ lyžičky soli
- ⅛ lyžičky mletého čierneho korenia
- 3 šálky rozdrobeného polomäkkého syra
Postup
- Predhrejte rúru na 175 °C. Zľahka vymastite okrúhlu formu.
- Vo veľkej panvici na stredne silnom ohni rozohrejte olej. Pridajte cibuľu a za občasného miešania restujte, kým nezmäkne, približne 3 minúty.
- Vmiešajte špenát a pokračujte v restovaní, kým sa neodparí prebytočná vlhkosť.
- Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia, soľ a korenie. Pridajte syr a špenátovú zmes a miešajte, kým sa dobre nezmiešajú. Nalejte do pripravenej formy.
- Pečte v predhriatej rúre, kým vajcia nespevnejú, približne 30 minút.
- Pred podávaním vyberte z rúry a nechajte 10 minút vychladnúť.