Tento recept odporúčame každému milovníkovi špargle, ktorý hľadá nové uplatnenie tejto zelenej štíhlej krásavice. Ešte k tomu je vhodný aj pre tých najväčších lenivcov. Stačí si zakúpiť lístkové cesto, najlepšie už vyvaľkané, zelenú špargľu, ktorú ani netreba šúpať, kozí syr a zopár ďalších základných ingrediencií.
Potrebujeme:
- 1 lístkové cesto
- 1 zväzok zelenej špargle (500 g)
- 200 g roztierateľného kozieho syra
- 1 vajíčko
- za hrsť slnečnicových semiačok
- 2 PL sezamových semiačok (my sme použili čierne)
- soľ a mleté čierne korenie
- zmes korenia: napr. muškátový oriešok, mletý kmín, červená paprika, koriander, kardamon,
Vyvaľkané lístkové cesto rozložíme na plech na pečenie. Rozotrieme naň kozí syr, rozšlahané vajíčko a poukladáme vedľa seba špargľu ako poslušných vojačikov, jednu vedľa druhej. Pred ukladaním im trošku zrežte stopky. Koláč zľahka osolíme a okoreníme našimi vybranými a dostupnými koreninami. Posypeme slnečnicovými a sezamovými semiačkami a môžeme dať piecť na približne 20 – 25 minút pri 190 stupňoch.
Naozaj potrebujete vynaložiť minimálne úsilie a chuť je bombastická.