Hlavné jedláRecepty

Recept na špagety Carbonara

Cestoviny carbonara sú jedným z tých jedál, ktoré vás nechajú v úžase, keď zistíte, že sa vyrábajú len zo štyroch základných ingrediencií: cestovín, slaniny, vajec a syra.

Ingrediencie

  • 4 veľké vajcia
  • 1 a 1/2 šálky jemne nastrúhaného syra Pecorino Romano, plus ďalší na servírovanie
  • 3/4 lyžičky soli
  • 350 g špagiet v surovom stave
  • 120 g slaniny, nakrájanej na kocky

Postup

  1. Priveďte do varu veľký hrniec s osolenou vodou.
  2. Medzitým dajte vajcia, syr a soľ do stredne veľkej misy a zmiešajte ich.
  3. Do vody pridajte špagety a varte, kým nie sú al dente, približne 10 minút alebo podľa pokynov na obale.
  4. Medzitým vložte slaninu do veľkého hrnca na stredný oheň a smažte ju, kým nie je chrumkavá a tuk sa nevyškvarí, približne 8 minút.
  5. Odstráňte z ohňa.
  6. Slaninu preložte pomocou dierkovanej lyžice na tanier vystlaný papierovými utierkami a odložte bokom.
  7. Hrniec neumývajte.
  8. Keď sú cestoviny hotové, vyhraďte si 2 šálky vody z cestovín.
  9. Cestoviny sceďte a pridajte do hrnca so slaninovým tukom.
  10. Pridajte 1/2 šálky vody na cestoviny a dôkladne premiešajte, aby sa cestoviny obalili.
  11. Počas šľahania vaječnej zmesi pomaly prilievajte 1/2 šálky vody z cestovín, aby sa vajcia rozmiešali.
  12. Za stáleho miešania cestovín pomaly prilievajte vaječnú zmes.
  13. Omáčka by mala byť lesklá a pokrývať špagety.
  14. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte po lyžiciach viac vody z cestovín, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu. Nemusíte použiť všetku vodu z cestovín.
  15. Cestoviny preložíme do misiek, posypte odloženou slaninou a ďalším syrom.
  16. Okamžite podávajte.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang