Tento fantastický recept je hotový za 105 minút.
Ingrediencie
- 450 g francúzskej zelenej šošovice
- 65 ml olivového oleja, plus extra na podávanie
- 400 g žltej cibule nakrájanej na kocky (3 veľké kusy)
- 400 g nakrájaného póru, len biela a svetlozelená časť (2 póry)
- 1 lyžica mletého cesnaku (2 veľké strúčiky)
- 1 lyžica soli
- 1 a 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- 1 lyžica mletých lístkov čerstvého tymiánu
- 300 g stredne veľkého zeleru nakrájaného na kocky (8 zelerových stopiek)
- 300 g stredne veľkej mrkvy nakrájanej na kocky (4 až 6 mrkiev)
- 1 lyžica mletej rasce
- 3,3 litre domáceho kuracieho vývaru
- 65 g paradajkového pretlaku
- 450 g klobásy, pozdĺžne rozkrojenej na polovicu a nakrájanej na 1 cm hrubé plátky
- 30 ml suchého červeného vína alebo červeného vínneho octu
- čerstvo nastrúhaný parmezán na podávanie
Postup
- Šošovicu vo veľkej mise zalejte vriacou vodou a nechajte 15 minút odstáť. Scedíme.
- Vo veľkom hrnci na strednom ohni zohrejte olivový olej a 20 minút na ňom smažte cibuľu, pór, cesnak, soľ, korenie, tymián a rascu, alebo kým zelenina nie je priesvitná a mäkká.
- Pridajte zeler a mrkvu a restujte ďalších 10 minút.
- Pridajte kurací vývar, paradajkový pretlak a scedenú šošovicu, prikryte a priveďte do varu.
- Znížte teplotu a varte odkryté jednu hodinu, alebo kým šošovica nie je uvarená a mäkká.
- Dochuťte soľou a korením.
- Pridajte klobásu a červené víno a varte, kým sa klobása neuvarí.
- Podávajte pokvapkané olivovým olejom a posypané strúhaným parmezánom.