Výdatná šošovicová polievka, plná zeleniny. Výborne chutí s čerstvým chlebom.
Suroviny
- ¼ šálky olivového oleja
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 stonky zeleru
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 bobkový list
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 2 šálky šošovice
- 8 šálok vody
- 1 plechovka drvených paradajok
- ½ šálky špenátu
- 2 lyžice octu
- soľ podľa chuti
- mleté čierne korenie podľa chuti
Postup
- Vo veľkom hrnci na polievku zohrejte olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler. Varte a miešajte, kým cibuľa nezmäkne, 3 až 5 minút.
- Vmiešajte cesnak, bobkový list, oregano a bazalku a varte 2 minúty.
- Pridajte šošovicu, vodu a paradajky.
- Priveďte k varu. Znížte teplotu a nechajte variť, kým šošovica nezmäkne, najmenej 1 hodinu.
- Keď je pripravená na podávanie, vmiešajte špenát a ešte chvíľu povarte.
- Dochuťte octom, soľou a korením.