Hlavné jedlá

Socca alias cícerová placka – recept

Socca je z cícerovej múky a fantastické na nej je, že je vhodná aj pre celiatikov. Môže sa použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok, ale my si z nej najradšej robíme placky zvané socca. Placka je vynikajúca so šalátom, nátierkami, alebo iba tak.

Doba prípravy: cca 15 minút.

Na 4 placky potrebujeme:

  • 150 g cícerovej múky (kúpite v orientálnych alebo bio potravinách)
  • 250 ml vody
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ
  • môžete pridať aj vaše obľúbené bylinky, cibuľu, semiačka, čokoľvek, čo vás napadne …

Z uvedených ingrediencií si mixérom alebo metličkou vymiešame cesto, ktoré by malo byť o niečo málo hustejšie ako palacinkové. My soccu robíme na panvici na dostatočnom množstve oleja (z každej strany sa opeká cca 2 minúty), ale dá sa robiť aj v pekáči. Najmä ak ju pripravujete pre viacej osôb. Tu však treba opatrne vybrať veľkosť pekáča a množstvo cesta.

Kategorie:

Hlavné jedlá

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang