ReceptyVegan/Vegetarian

Recept na smažené zeleninové jarné závitky

Tieto chrumkavé, vyprážané, zlatisté jarné závitky si vás získajú ako najlepšie predjedlo.

Ingrediencie

  • 18 čerstvých alebo mrazených plátkov ryžového cesta
  • 3 veľké šampiňóny portobello
  • 1/2 stredne veľkej kapusty
  • 1 stredne veľká červená paprika
  • 3 veľké mrkvy
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica pálivej omáčky
  • 2 lyžičky sezamového oleja
  • 1/2 lyžičky mletého bieleho korenia
  • 3 stredne veľké šalotky
  • 2 lyžice vody
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 5 až 6 šálok oleja na vyprážanie
  • sladká chilli omáčka na podávanie

Postup

  1. Odrežte stonky z 3 veľkých šampiňónov portobello a nakrájajte ich na plátky. Nakrájajte 1/2 stredne veľkej zelenej kapusty na tenké rezance, kým nezískate 8 šálok. Orežte 1 stredne veľkú červenú papriku a nakrájajte ju na kolieska. Ošúpte 3 veľké mrkvy a nakrájajte ich na kolieska.
  2. Na veľkej panvici na stredne silnom ohni rozohrejte 3 lyžice olivového oleja, kým sa nezačne trblietať. Pridajte huby, kapustu a 1/2 lyžičky soli. Za občasného miešania varte, kým kapusta nezvädne približne na polovicu, 5 až 6 minút.
  3. Pridajte papriku a mrkvu a za občasného miešania varte, kým zelenina nezmäkne, 3 až 4 minúty. Pridajte 2 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžicu štipľavej omáčky, 2 lyžičky sezamového oleja a 1/2 lyžičky mletého bieleho korenia. Premiešajte a pokračujte vo varení, kým v panvici nezostane žiadna voda, približne 10 minút.
  4. Preneste na plech s okrajmi a rozložte do rovnomernej vrstvy. Nechajte úplne vychladnúť, 30 až 45 minút. Medzitým nadrobno nakrájajte biele a zelené časti 3 cibúľ.
  5. Pridáme ich k zeleninovej zmesi a premiešame. Do malej misky dáme 2 lyžice vody a 1 lyžicu kukuričného škrobu a premiešame. Vyberte z obalu 18 ryžových plátkov a položte ich na pracovnú plochu alebo tanier. Prikryte ich vlhkou papierovou utierkou, aby nevyschli. Veľký plech na pečenie vyložte papierom alebo silikónovou podložkou na pečenie.
  6. Položte 1 plátok na pracovnú plochu do tvaru kosoštvorca. Do stredu obalu dajte asi 1/3 šálky náplne a vytvarujte z nej 4 cm dlhú rolku. Ľavú a pravú stranu obalu pevne preložte cez náplň.
  7. Namočte prst do zmesi kukuričného škrobu a naneste na horný roh obalu. Zrolujte ho zdola nahor do pevného závitku. Položte na dosku na krájanie alebo na tanier. Zopakujte zrolovanie zvyšných jarných závitkov.
  8. Ak pripravujete vopred, môžete naplnené jarné závitky v tejto fáze zmraziť.
    Na stredne silnom ohni rozohrejte dostatočné množstvo oleja. Medzitým umiestnite drôtenú mriežku na plech na pečenie.
  9. Smažte dávky po 3 až 4: Do horúceho oleja pridajte rolky a smažte ich do zlatohneda po celej ploche, pričom ich podľa potreby otáčajte paličkami alebo kliešťami, spolu 2 až 3 minúty. Preneste na mriežku. Podávajte so sladkou čili omáčkou.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang