Jeden z najrýchlejších a najzdravších dezertov.
Recept pre 2 osoby
Potrebujeme:
- mango
- 100 g kešu orechov natural
- agáve alebo javorový sirup
- mandľové, kokosové alebo ľubovoľné mlieko
- mixér
Kešu necháme najlepšie cez noc namočené vo vode. Ako sme už spomínali v predošlých receptoch, orechy namočením umocňujú ich nutričné vlastnosti.
Orechy zlejeme z vody, dáme do mixéra do ktorého pridáme cca 1 dcl mlieka, cca jednu polievkovú lyžicu sirupu a mixujeme. Dá sa to aj ponorným mixérom. Trošku dlhšie to trvá, ale ak nemáte úplne výkonný mixér, odporúčame skôr ponorný alebo skúste pridať viac mlieka.
Kešu krém si odložíme bokom do misky, umyjeme mixér a očistené mango oddelené od kôsky taktiež zmixujeme do hladka. Ak by sa zdráhalo, skúste pridať trošku vody. Mango je samé o sebe dosť sladké, ale ak máte pocit, že ho chcete dosladiť, kľudne tak urobte.
Kešu krém a mangovú penu ľubovoľne navrstvite do pohárikov.
Je to božííí!
Mango je inak výborným zdrojom vitamínov A a C. Obsahuje betakarotén, vlákninu a málo tuku. Ak kúpite mango ešte tvrdé, nechajte ho dozrieť pri izbovej teplote.