Dezerty

Slniečková mango pena s kešu krémom – recept

Jeden z najrýchlejších a najzdravších dezertov.

Recept pre 2 osoby

Potrebujeme:

  • mango
  • 100 g kešu orechov natural
  • agáve alebo javorový sirup
  • mandľové, kokosové alebo ľubovoľné mlieko
  • mixér

Kešu necháme najlepšie cez noc namočené vo vode. Ako sme už spomínali v predošlých receptoch, orechy namočením umocňujú ich nutričné vlastnosti.

Orechy zlejeme z vody, dáme do mixéra do ktorého pridáme cca 1 dcl mlieka, cca jednu polievkovú lyžicu sirupu a mixujeme. Dá sa to aj ponorným mixérom. Trošku dlhšie to trvá, ale ak nemáte úplne výkonný mixér, odporúčame skôr ponorný alebo skúste pridať viac mlieka.

Kešu krém si odložíme bokom do misky, umyjeme mixér a očistené mango oddelené od kôsky taktiež zmixujeme do hladka. Ak by sa zdráhalo, skúste pridať trošku vody. Mango je samé o sebe dosť sladké, ale ak máte pocit, že ho chcete dosladiť, kľudne tak urobte.

Kešu krém a mangovú penu ľubovoľne navrstvite do pohárikov.

Je to božííí!

Mango je inak výborným zdrojom vitamínov A a C. Obsahuje betakarotén, vlákninu a málo tuku. Ak kúpite mango ešte tvrdé, nechajte ho dozrieť pri izbovej teplote.

Kategorie:

Dezerty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang