Keď potrebujete len pár prúžkov slaniny, vezmite do ruky fritézu. Dokonale chrumkavú slaninku môžete mať už za 10 minút.
Ingrediencie
- nepriľnavý sprej na varenie
- 1 šálka vody
- 4 prúžky klasicky nakrájanej slaniny
- 2 lyžičky svetlého hnedého cukru na posypanie (nepovinné)
- Sriracha, na posypanie (nepovinné)
Postup
Príprava fritézy:
- Zľahka postriekajte vnútro koša fritézy nepriľnavým sprejom na varenie.
- Na dno koša fritézy pridajte 1 šálku vody. Zabránite tak zadymeniu vyškvareného tuku zo slaniny.
Vyprážanie slaniny:
- Slaninu položte do koša fritézy a snažte sa, aby sa neprekrývala. Mierne prekrývanie je v poriadku.
- Slaninu smažte na vzduchu 5 minút pri teplote 175 ˚C. Hoci to nie je potrebné, môžete fritézu predhriať podľa návodu na použitie.
- Po čase slaninu opatrne otočte a vložte ju späť tak, aby sa neprekrývala. V tejto chvíli môžete vrch posypať hnedým cukrom a pokvapkať trochou Sriracha, ak chcete. Smažte opäť 5 minút pri teplote 175 °C.
- Slaninu preložte na tanier vystlaný papierovou utierkou a nechajte ju minútku/dve odkvapkať.