Šalát Coleslaw sa hodí ku kuracím nugetkám alebo rybe. Je vynikajúci aj k hamburgerom alebo na sendviče s bravčovým mäsom na grile.
Suroviny
- 500 g hlávkovej kapusty
- 100 g mrkvy
- 2 lyžice nakrájanej cibule
- ⅔ šálky krémového šalátového dresingu (alebo 100 ml majonézy + 100 ml kyslej smotany)
- ½ šálky bieleho cukru
- 3 lyžice rastlinného oleja
- 1 lyžica bieleho octu
- ½ lyžičky maku
- ¼ lyžičky soli
Postup
- Kapustu a mrkvu nastrúhajte na jemnom strúhadle.
- Vo veľkej mise zmiešajte cibuľu, kapustu a mrkvu.
- V inej miske vyšľahajte šalátový dresing, cukor, rastlinný olej, ocot, mak a soľ, kým sa nezmiešajú. Zálievku nalejte na zmes šalátu a premiešajte.
- Pred podávaním nechajte chladiť aspoň 2 hodiny.