Hlavné jedláRecepty

Recept na škótske vajcia

Tieto škótske vajíčka sú chutným a jednoduchým receptom na špeciálnu príležitosť ale aj ako bežná pochúťka pre vašu rodinu.

Ingrediencie

  • 950 ml oleja na vyprážanie
  • 4 veľké vajcia
  • 900 g bravčovej klobásy
  • 250 g hladkej múky
  • 4 veľké rozšľahané vajcia
  • 950 g strúhanky

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 °C. Vo fritéze rozohrejte olej na 190 °C.
  2. Vajíčka vložte do hrnca a zalejte vodou. Priveďte do varu. Prikryte, stiahnite z ohňa a nechajte vajcia 10 až 12 minút odstáť v horúcej vode. Vyberte ich z horúcej vody, ochlaďte a olúpte.
  3. Klobásu sploštíme a vytvoríme z nej placky, ktorými obklopíme každé vajce. Vonkajšiu vrstvu fašírok plnených vajcom veľmi jemne poprášte múkou a potom ju potrieme rozšľahaným vajcom. Obalíme v strúhanke.
  4. Pripravené vajcia vyprážajte dozlatista, pričom dbajte na to, aby boli všetky strany dobre prepečené. Následne dopečte vo vyhriatej rúre 10 minút.
  5. Rozrežte na polovicu a podávajte.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang