Tieto škótske vajíčka sú chutným a jednoduchým receptom na špeciálnu príležitosť ale aj ako bežná pochúťka pre vašu rodinu.
Ingrediencie
- 950 ml oleja na vyprážanie
- 4 veľké vajcia
- 900 g bravčovej klobásy
- 250 g hladkej múky
- 4 veľké rozšľahané vajcia
- 950 g strúhanky
Postup
- Predhrejte rúru na 175 °C. Vo fritéze rozohrejte olej na 190 °C.
- Vajíčka vložte do hrnca a zalejte vodou. Priveďte do varu. Prikryte, stiahnite z ohňa a nechajte vajcia 10 až 12 minút odstáť v horúcej vode. Vyberte ich z horúcej vody, ochlaďte a olúpte.
- Klobásu sploštíme a vytvoríme z nej placky, ktorými obklopíme každé vajce. Vonkajšiu vrstvu fašírok plnených vajcom veľmi jemne poprášte múkou a potom ju potrieme rozšľahaným vajcom. Obalíme v strúhanke.
- Pripravené vajcia vyprážajte dozlatista, pričom dbajte na to, aby boli všetky strany dobre prepečené. Následne dopečte vo vyhriatej rúre 10 minút.
- Rozrežte na polovicu a podávajte.