Potrebné prísady:
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček krupicového cukru
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 1 hrnček oleja
- 1 hrnček mlieka
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 4 ČL mletej škorice
- 4 najemno postrúhané jablká
- 50 g posekaných lieskových orieškov
- 2 vajcia
- 1 pohár nugátovej nátierky
- 3-4 PL sekaných mandlí
Postup prípravy:
V miske spolu zmiešame múku, cukor, vanilkový cukor, olej, mlieko, kypriaci prášok do pečiva, mletú škoricu, vajcia, postrúhané jablká a lieskové orechy. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme v rúre vyhriatej na 180°C.
Pohár s nugátovou nátierkou dáme do hrnca s horúcou vodou a chvíľu miešame. Vychladnutý koláč potrieme zmäknutou nátierkou a posypeme nadrobno posekanými mandľami.