Recepty

Recept na škoricové wafle

Vylepšite svoje wafle o novú príchuť – hrejivú škoricu – ktorá je ideálna na chladné jesenné dni.

Suroviny

  • 8 lyžíc masla + ďalšie na podávanie
  • 2 šálky hladkej múky
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 1 lyžica mletej škorice + ďalšie na posypanie
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/3 lyžičky soli
  • 2 veľké vajcia
  • 1 a 3/4 šálky mlieka
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • olej v spreji
  • javorový sirup na podávanie (nepovinné)

Postup

  1. Maslo nakrájajte na 8 kúskov a vložte do malej misky vhodnej do mikrovlnnej rúry. V mikrovlnnej rúre ohrievajte 30 až 45 sekúnd, kým sa nerozpustí. (Prípadne ho môžete rozpustiť na sporáku.) Odstavte, aby mierne vychladlo, kým pripravíte cesto.
  2. Do veľkej misy dajte 2 šálky hladkej múky, 2 lyžice hnedého cukru, 1 lyžicu mletej škorice, 2 lyžičky prášku do pečiva a 1/3 lyžičky soli a metličkou ich spojte.
  3. Do stredne veľkej misy dajte 2 veľké vajcia, 1 a 3/4 šálky mlieka a 2 lyžičky vanilkového extraktu a vyšľahajte ich. Za stáleho a intenzívneho šľahania pomaly prilievajte rozpustené maslo. (Maslo sa môže trochu zrážať – to nevadí.)
  4. Vaječnú zmes pridajte k múčnej zmesi a miešajte, kým sa nespoja.
  5. Vaflovač rozohrejte a povrch potrite olejom v spreji.
  6. Nalejte primerané množstvo cesta, zatvorte veko vaflovača a pečte, kým vafle nezískajú zlatohnedú farbu.
  7. Keď je vafle hotová, vyberte ju na mriežku. Ak ich nepodávate hneď po upečení, položte ich priamo na mriežku do rúry s teplotou 200 °C, aby zostali teplé.
  8. Prípravu vaflí zopakujte so zvyšným cestom. Podávajte s maslom a javorovým sirupom.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang