Vylepšite svoje wafle o novú príchuť – hrejivú škoricu – ktorá je ideálna na chladné jesenné dni.
Suroviny
- 8 lyžíc masla + ďalšie na podávanie
- 2 šálky hladkej múky
- 2 lyžice hnedého cukru
- 1 lyžica mletej škorice + ďalšie na posypanie
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/3 lyžičky soli
- 2 veľké vajcia
- 1 a 3/4 šálky mlieka
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- olej v spreji
- javorový sirup na podávanie (nepovinné)
Postup
- Maslo nakrájajte na 8 kúskov a vložte do malej misky vhodnej do mikrovlnnej rúry. V mikrovlnnej rúre ohrievajte 30 až 45 sekúnd, kým sa nerozpustí. (Prípadne ho môžete rozpustiť na sporáku.) Odstavte, aby mierne vychladlo, kým pripravíte cesto.
- Do veľkej misy dajte 2 šálky hladkej múky, 2 lyžice hnedého cukru, 1 lyžicu mletej škorice, 2 lyžičky prášku do pečiva a 1/3 lyžičky soli a metličkou ich spojte.
- Do stredne veľkej misy dajte 2 veľké vajcia, 1 a 3/4 šálky mlieka a 2 lyžičky vanilkového extraktu a vyšľahajte ich. Za stáleho a intenzívneho šľahania pomaly prilievajte rozpustené maslo. (Maslo sa môže trochu zrážať – to nevadí.)
- Vaječnú zmes pridajte k múčnej zmesi a miešajte, kým sa nespoja.
- Vaflovač rozohrejte a povrch potrite olejom v spreji.
- Nalejte primerané množstvo cesta, zatvorte veko vaflovača a pečte, kým vafle nezískajú zlatohnedú farbu.
- Keď je vafle hotová, vyberte ju na mriežku. Ak ich nepodávate hneď po upečení, položte ich priamo na mriežku do rúry s teplotou 200 °C, aby zostali teplé.
- Prípravu vaflí zopakujte so zvyšným cestom. Podávajte s maslom a javorovým sirupom.