Singapurské rezance s charakteristickou kari príchuťou sa vyrábajú z tenkých ryžových rezancov, kreviet, bravčového mäsa, vajec a červenej papriky. Ak nemáte všetky suroviny, netrápte sa, toto jedlo sa oplatí pripraviť z toho, čo máte.
Suroviny
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice čínskeho vína na varenie
- 2 a 1/2 lyžičky kari korenia
- 1/2 lyžičky cukru
- 1/2 lyžičky bieleho korenia (môže byť aj čierne)
- 100 g sušených ryžových rezancov
- 2 lyžice arašidového oleja
- 8-10 stredne veľkých surových kreviet (bez škrupín a s kôrou)
- 2 vajcia
- 1/2 stredne veľkej cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička čerstvo nastrúhaného zázvoru
- 250 g čínskeho bravčového mäsa na grile (Char Siu)
- 1 šálka červenej papriky
- 2 lyžičky na tenké plátky nakrájanej feferónky (podľa chuti, voliteľné)
Postup
- Zmiešajte v malej mise prísady na omáčku: sójovú omáčku, víno, kari korenie, cukor a biele korenie.
- Ryžové rezance vložte do veľkej misy naplnenej prevarenou vodou a namočte ich podľa návodu na obale. Sceďte a odložte bokom.
- Vo woku alebo na ťažkej panvici na strednom ohni rozohrejte 1 lyžicu oleja. Pridajte krevety a varte ich, kým nie sú uvarené – približne 2 až 3 minúty. Vyberte ich a odložte bokom.
- Pridajte vajce a rozotrite ho tak, aby vznikla tenká omeleta. Keď je hotová, stierkou ju zrolujte, vyberte z woku a nakrájajte (ešte zrolovanú).
- Vráťte wok na stredný oheň a pridajte zvyšnú 1 lyžicu oleja. Pridajte pretlačený cesnak, zázvor a nakrájanú cibuľu a varte 2 minúty, kým cibuľa mierne nezmäkne.
- Pridajte nakrájanú papriku a varte 1 minútu.
- Pridajte rezance a omáčku, niekoľkokrát premiešajte. Potom pridajte vajíčko, bravčové mäso (nakrájané na tenké rezance), krevety, chilli (ak používate).
- Miešajte, kým omáčka nepokryje všetky rezance a všetko sa neprehreje – približne 1 až 2 minúty.
- Okamžite podávajte.