Recepty

Sézamové slimáčiky – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 300 g hrubej múky
  • 200 g hladkej múky
  • 250 g rastlinného tuku (Palmarin)
  • 60 g údeného syra
  • 1 ČL soli
  • 1 vajce
  • sézamové semiačka na ozdobu

Kvások:

  • 100 ml mlieka
  • 20 g kvasníc
  • 1 ČL kryštálového cukru

Postup prípravy:

 V nádobe pripravíme kvások z droždia, cukru a vlažného mlieka. Pridáme múku, postrúhaný syr, Palmarin a zamiesime hladké cesto. Sformujeme ho do valca a rozrežeme na 6 rovnakých dielov. Každý diel postupne rozvaľkáme na okrúhlu placku hrúbky cca 3-5 mm.

Placky rozrežeme cez stred radielkom na rovnako veľkých 16 dielov. Každý diel od širšieho konca zvinieme do tvaru slimáčika. Slimáčiky poukladáme na suchý plech, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sézamovými semienkami. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 150°C asi 35 minút. 

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang