Vyskúšajte tento netradičný sendvič – hovädzie mäso z neho urobí plnohodnotný obed nielen na cesty.
Pokiaľ vás neoslovilo použitie zrovna hovädzieho mäsa, inšpirujte sa variantmi prípravy anglických obložených chlebíčkov.
Ingrediencie
- 1 lyžica olivového oleja
- 350 g hovädzieho mäsa, nakrájaného na prúžky
- 150 g sušenej šunky
- 1 sladká cibuľa, nakrájaná na plátky
- 1 červená paprika, nakrájaná
- 1 žltá paprika, nakrájaná
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 2 lyžice nálevu z kapie plus 3 kapie nakrájané na kúsky
- 4 kusy pečiva, zľahka opečené
- 100 g plátkového syra
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C. Na veľkej panvici na stredne silnom ohni rozohrejte 1,5 čajovej lyžičky olivového oleja. Pridajte hovädzie mäso a šunku a za stáleho miešania opekajte, približne 3 minúty; preložte na tanier.
- Pridajte zvyšných 1,5 lyžičky olivového oleja, cibuľu a papriku a za stáleho miešania restujte, kým nie sú chrumkavé, približne 5 minút.
- Zeleninu odsuňte na okraj panvice. Do voľného priestoru pridajte paradajkový pretlak a za stáleho miešania ho minútu opekajte a potom spojte so zeleninou.
- Pridajte nálev z kapie a 1/2 šálky vody, priveďte do varu a vráťte mäso na panvicu. Varte, kým omáčka nepokryje mäso a zeleninu, približne 1 minútu.
- Mäso a zeleninu rozdeľte do pečiva. Navrch položte kapie a syr. Pečte na plechu, kým sa syr nerozpustí a nevytvorí bublinky, asi 2 minúty.