Plátky ražného chleba s hovädzím mäsom, syrom, kyslou kapustou a domácim pikantným ruským dresingom.
Ingrediencie
Sendvič:
- 250 g vareného hovädzieho mäsa
- ½ lyžičky olivového oleja
- 6 plátkov ražného chleba
- 2 lyžice masla, izbová teplota
- 1/2 šálky kyslej kapusty, scedenej
- 6 plátkov syra
Ruský dresing:
- 1/4 šálky majonézy
- 1 a 1/2 lyžičky čili cesnakovej omáčky
- 1/2 lyžičky citrónovej šťavy
- 1 a ½ lyžičky chrenu
- 1 strúčik cesnaku, mletý
- ½ lyžičky worcestrovej omáčky
- 1/2 lyžice cibule, jemne nastrúhanej
- ⅛ lyžička papriky
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
- V miske zmiešajte všetky ingrediencie na ruský dresing, odložte bokom.
- Na panvicu na strednom ohni dajte olej. Po zohriatí pridajte mäso a varte, kým sa nezačne zohrievať.
- Každý plátok chleba zľahka potrite maslom. Chlieb položte na tanier (maslom nadol).
- Na chlebíky dajte dresing, mäso, syr a kyslú kapustu. Plátky chleba spojte a vytvorte sendvič.
- Na rozpálenej panvici opekajte sendviče na strednom ohni 4-6 minút, pričom ich raz obráťte. Opekajte, kým sa syr nerozpustí a chlieb nie je chrumkavý.