ReceptyVegan/Vegetarian

Salsa verde zo „zelených paradajok“ – recept

Tomatillos sú plody machovky lepkavej, prezývané aj zelené paradajky. Pripravte si z nich výbornú salsu, ktorú si vychutnáte napríklad s tortilla čipsami.

Ingrediencie

  • 1,5 kg rajčat
  • 1/2 šálky nakrájanej bielej cibule
  • 2 strúčiky (alebo viac) cesnaku, voliteľné
  • 1/2 šálky nasekaných listov a stoniek koriandra
  • 1 lyžica čerstvej limetkovej šťavy
  • 2 papriky jalapeño, zbavené semienok a nakrájané
  • Soľ podľa chuti

Postup

  1. Predhrejte rúru a nastavte mriežku asi 6cm pod horný ohrev. Z tomatillos odstráňte šupky a dobre ich opláchnite. Rozrežte ich na polovicu a položte ich reznou stranou nadol na plech vystlaný alobalom.
  2. Pridajte niekoľko strúčikov cesnaku v šupke (ak používate). Umiestnite plech na 5 až 7 minút do rúry, aby šupky tomatillos ľahko sčerneli.
  3. Vložte upečené tomatillos, limetkovú šťavu, cibuľu, cesnak (ak používate), koriander a papričky do mixéra alebo kuchynského robota a mixujte, kým sa všetky prísady jemne nenasekajú a nezmiešajú.
  4. Dochuťte soľou podľa chuti. Nechajte vychladnúť a potom uložte do chladničky. Podávajte s čipsami alebo ako prílohu k mexickým jedlám.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang