Recepty

Recept na šalátové wrapy

Ak hľadáte recept na rýchle jedlo počas rušných pracovných dní, ktoré by obsahovalo zeleninu a nadchlo vaše chuťové poháriky, skúste tieto šalátové wrapy.

Suroviny

  • 2 veľké šalotky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 veľká červená chilli paprička Fresno alebo jalapeño
  • 220 g seitanu
  • 1 veľká mrkva
  • 1 lyžica avokádového alebo repkového oleja
  • 1/2 lyžičky červených paprikových vločiek
  • 1/2 plechovky nakrájaných vodných gaštanov
  • 1 lyžica sójovej alebo rybej omáčky
  • 1 lyžica čerstvo vylisovanej limetkovej šťavy
  • 1/4 šálky čerstvých listov koriandra a nasekaných jemných stoniek
  • na podávanie: 12 malých listov hlávkového šalátu, pražené kešu oriešky a sladká čili omáčka

Postup

  1. Nakrájajte 2 veľké šalotky a 2 strúčiky cesnaku, rozpoľte a zbavte semien 1 veľkú červenú papričku Fresno alebo jalapeño. Pridajte ich do kuchynského robota s nožom a spracujte ich. Zmes preneste do malej misky.
  2. Nakrájajte seitan na kúsky, ošúpte a nakrájajte mrkvu. Oboje pridajte do kuchynského robota a rozmixujte na mletie. Odložte bokom.
  3. Na veľkej panvici na stredne silnom ohni rozohrejte 1 lyžicu avokádového alebo repkového oleja, kým sa nezačne trblietať. Pridajte šalotkovú zmes a premiešajte. Nechajte dusiť, kým nezačne prskať, asi 1 minútu, potom znížte teplotu na stredne nízku a varte, kým šalotka nezmäkne a nezíska zlatohnedú farbu.
  4. Zmes seitanu pridajte na panvicu, ochuťte vločkami červenej papriky a zvýšte teplotu. Varte, kým seitan nezhnedne, približne 4 minúty.
  5. Medzitým sceďte nakrájané vodné gaštany a asi polovicu (3/4 šálky) nakrájajte na plátky (zvyšok si nechajte na iné použitie).
  6. Pridajte plátky vodných gaštanov k zmesi na panvici, dochuťte 1 lyžicu sójovej alebo rybej omáčky a 1 lyžicu čerstvo vylisovanej limetkovej šťavy.
  7. Miešajte, kým sa vodné gaštany neprehrejú a tekutina sa nevstrebe, potom odstráňte z ohňa.
  8. Posypte čerstvými lístkami koriandra.
  9. Zmes seitanu podávajte v 12 listoch hlávkového šalátu a ako prílohu podávajte opražené kešu oriešky a sladkú chilli omáčku.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang