V tomto quinoaovom šaláte sa snúbia pestré paradajky, krémové avokádo, chrumkavé orechy a voňavá žerucha, ktorých kombinácia predstavuje zdravý a sýty obed.
PRÍSADY:
- 150 g quinoy
- 1 zrelé avokádo
- pestré paradajky (zelené, čierne, oranžové, žlté, červené)
- hrsť žeruchy
- 1 limetka
- 20 ml olivového oleja
- 20 ml smotany
- soľ a korenie
- hrsť píniových jadierok
Postup
Najprv vo vode uvaríme quinou. Medzitým avokádo a paradajky nakrájame na stredne veľké kúsky. Na horúcej panvici opražíme píniové jadierka. Quinou zmiešame s pestrými paradajkami, kúskami avokáda, opraženými píniovými jadierkami a k tomu pridáme ešte olivový olej, sladkú smotanu a osviežujúcu šťavu z jednej limetky.
Žeruchu natrháme, posypeme ňou šalát, ktorý ešte dochutíme soľou a korením. Výsledkom je farebne rozmanitý šalát, ktorý spája ostrosť píniových jadierok, šťavnatých paradajok, maslového avokáda a orieškovej quinoy do chutnej subtílnosti.