Šalát Coleslaw s makarónmi je to, čo dostanete, keď sa dve z najlepších letných príloh – šalát Coleslaw a šalát s makarónmi – spoja do jedného šialene chutného šalátu.
Ingrediencie
Šalát:
- 2 šálky (300 g) kolenových makarónov
- 1/2 lyžice jablčného octu
- 2 anglické uhorky nakrájané na polmesiačiky (2 šálky – 260 g)
- 1 zelená paprika, nadrobno nakrájaná (1 šálka – 135 g)
- 2 obyčajné zelerové rebrá, jemne nasekané (3/4 šálky – 93 g)
- 1/2 veľkej červenej cibule, nadrobno nasekanej (1 šálka – 135 g)
- 1 balenie (454 g) zmesi šalátu
Dressing:
- 1 a 1/2 šálky (300 g) majonézy (napr. Hellman’s)
- 1/4 šálky (50 g) kryštálového cukru
- 1/4 šálky (57 g) jablčného octu
- 1/2 lyžičky jemnej morskej soli
- 1/4 lyžičky korenia
- 1/2 lyžičky cesnakového prášku
- 1 lyžica (17 g) čerstvej citrónovej šťavy
Čas prípravy: 30 minút
Počet porcií: 14 -16 porcií šalátov
Postup
- MAKARÓNOVÉ REZANCE: Pripravte cestoviny podľa návodu na obale. (Uvarte len 2 šálky, nie celé balenie.) Nezabudnite vodu poriadne osoliť (napr. 1 lyžičku na každé 4 šálky vody), inak bude celý šalát chutiť nedochutene. Cestoviny sceďte, prepláchnite pod studenou vodou a nasypte späť do (suchého) hrnca, v ktorom sa varili. Premiešajte s jablčným octom a potom nechajte rezance úplne vychladnúť.
- PRÍPRAVA ZELENINY: Medzitým si pripravte zeleninu. Z anglických uhoriek odstráňte asi centimeter z každého konca (táto časť je horká). Každú uhorku prekrojte na polovicu a potom polovice nakrájajte na mesiačiky. Zelenú papriku a červenú cibuľu nakrájajte nadrobno.
- ZLOŽENIE: Keď sú rezance úplne vychladnuté, vložte ich do veľmi veľkej misy. Premiešajte so zmesou šalátu Coleslaw. Na vrch pridajte uhorky, zelenú papriku, zeler a červenú cibuľu.
- DRESSING: Medzitým pridajte všetky prísady na dressing do malej misky. Prešľahajte, aby sa spojili. Ak podávate celý tento šalát v ten istý deň: zalejte šalát a premiešajte, kým sa všetky prísady dobre nepremiešajú. Pred podávaním dôkladne zakryte a nechajte dôkladne vychladiť v chladničke aspoň 30 minút, maximálne 1 hodinu. Tesne pred podávaním premiešajte a v prípade potreby dochuťte ďalším korením.