Dezerty

Sacherova torta – recept

Suroviny

  • 115 g čokolády na varenie
  • 125 g masla
  • 6 vajíčok – oddelene
  • 125 g práš. cukru
  • 250 g hladkej múky
  • 300 g práš. cukru
  • štvrť – polovica šálky vody
  • 185 g nasekanej čokolády
  • 200 g marhuľový džem

Postup

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Zmiešame s maslom a cukrom (50 g). Ďalej pridáme žĺtka a miešame. V čistej miske vyšľaháme bielka s cukrom (125 g) do tuha. Obe zmesy zmiešame a pridáme múku. Vylejeme do vymastenej formy na pečenie a dáme piecť na 55 minút pri teplote 180 stupňů C.

Necháme vychladnúť. Orežeme nožom okraje, korpus vyberieme a položíme napr. na drevennú dosku prikrytú papierom na pečenie. Marhuľový džem dáme ohriať, aby bol jemnej konzistencie, korpus rozdelíme na dve polovice a do stredu dáme džem.

Vrch korpusu taktiež odrežeme dorovna. Boky aj vrch jemnučko potreme zvyškom džemu – poleva bude lesklá a hladká. Vo vodnom kúpeli dáme rozpustit čokoládu na polevu, pridáme vodu a cukor, miešame kým sa všetko nerozpustí, precedíme cez sitko do nádoby a nalejeme na tortu. Nožom uhladzujeme. Čokoládou netreba šetriť.

Kategorie:

Dezerty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang