Suroviny
- 115 g čokolády na varenie
- 125 g masla
- 6 vajíčok – oddelene
- 125 g práš. cukru
- 250 g hladkej múky
- 300 g práš. cukru
- štvrť – polovica šálky vody
- 185 g nasekanej čokolády
- 200 g marhuľový džem
Postup
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Zmiešame s maslom a cukrom (50 g). Ďalej pridáme žĺtka a miešame. V čistej miske vyšľaháme bielka s cukrom (125 g) do tuha. Obe zmesy zmiešame a pridáme múku. Vylejeme do vymastenej formy na pečenie a dáme piecť na 55 minút pri teplote 180 stupňů C.
Necháme vychladnúť. Orežeme nožom okraje, korpus vyberieme a položíme napr. na drevennú dosku prikrytú papierom na pečenie. Marhuľový džem dáme ohriať, aby bol jemnej konzistencie, korpus rozdelíme na dve polovice a do stredu dáme džem.
Vrch korpusu taktiež odrežeme dorovna. Boky aj vrch jemnučko potreme zvyškom džemu – poleva bude lesklá a hladká. Vo vodnom kúpeli dáme rozpustit čokoládu na polevu, pridáme vodu a cukor, miešame kým sa všetko nerozpustí, precedíme cez sitko do nádoby a nalejeme na tortu. Nožom uhladzujeme. Čokoládou netreba šetriť.