Dezerty

Recept na ryžové red velvet sušienky

Klasické domáce ryžové lupienky dostanú valentínsku podobu s trochou kakaa a červeného potravinárskeho farbiva.

Klasické domáce ryžové keksy s jednoduchým zoznamom ingrediencií a neodolateľne lepkavou konzistenciou sú vhodné na každú príležitosť. Dnes im dodáme valentínsku podobu – s príchuťou red velvet a posypanou bielou čokoládou.

Ingrediencie

  • 6 lyžíc masla
  • 3 lyžice nesladeného kakaového prášku
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1/4 lyžičky soli
  • 900 g mini marshamallows
  • 3 kvapky červeného potravinárskeho farbiva
  • 900 g chrumkavých ryžových vločiek
  • 125 g bielych čokoládových lupienkov

Postup

  1. Vo veľkej panvici alebo hrnci na miernom ohni rozpusťte maslo a jemne miešajte gumovou stierkou, aby sa všetko maslo rovnomerne roztopilo. Vmiešajte kakaový prášok, vanilkový extrakt a soľ.
  2. Rýchlo pridajte polovicu mini marshmallows a miešajte, kým sa nerozpustia. Pridajte zvyšnú polovicu marshmallows a miešajte, kým sa nerozpustia. Odstavte z ohňa. Vmiešajte 3 kvapky červeného potravinárskeho farbiva.
  3. Pridajte ryžové vločky a jemne ich miešajte, kým sa vločky úplne nepokryjú zmesou marshmallow. Zmes nechajte 5 minút chladnúť. Z hmoty odoberte a rukami vytvarujte srdiečka (pomôžu vám pri tom ľahko pomastené ruky). Umiestnite ich na plech na pečenie.
  4. Do malej misky vhodnej do mikrovlnnej rúry vložte bielu čokoládu. Mikrovlnnú rúru zapnite na najvyššiu teplotu v 30-sekundových intervaloch ohrievajte, pričom medzi jednotlivými intervalmi miešajte, kým sa nerozpustí, celkovo asi 1 a 1/2 minúty.
  5. Rozpustenou čokoládou pokvapkajte ryžové kúsky. Nechajte odstáť, kým čokoláda neztuhne.

Kategorie:

Dezerty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang