ReceptyVegan/Vegetarian

Recept na rýchly a jednoduchý čokoládový hummus

Čokoládový hummus je zároveň plný bielkovín, ľahko sa pripravuje a dá sa doň namáčať donekonečna.

Ingrediencie

  • 1 plechovka cíceru
  • 1/4 šálky tahini
  • 1/3 šálky prírodného alebo holandsky spracovaného nesladeného kakaového prášku
  • 1/3 šálky medu alebo javorového sirupu
  • 1 lyžička vanilkový extrakt
  • 1/2 lyžičky kóšer soli

Postup

  1. 1 plechovku cícera sceďte a tekutinu z plechovky si nechajte.
  2. Do misky kuchynského robota s nadstavcom s ostrím vložte cícer, 2 lyžice tekutiny y plechovky, 1/4 šálky tahini, 1/3 šálky kakaového prášku, 1/3 šálky medu alebo javorového sirupu, 1 lyžičku vanilkového extraktu a 1/2 lyžičky soli.
  3. Spracujte do hladka, 1 až 2 minúty. Strany misy oškrabte a v prípade potreby pridajte ešte 1 až 2 lyžice tekutiny z plechovky. (Javorový sirup bude redší a pravdepodobne nebude potrebovať ďalšie pridanie.) Spracovávajte, kým sa úplne nezmieša a nezíska krémovú konzistenciu, približne ďalších 30 sekúnd.
  4. Preneste do misky a podávajte s čipsami, sušienkami alebo obľúbeným ovocím na namáčanie.

Možnosti podávania: praclíky, sušienky, pita chipsy so škoricovým cukrom, jahody, banánové lupienky alebo plátky jabĺk

TIP: Ak vám to čas dovolí, odstráňte pred mixovaním z každého cíceru šupky, čím dosiahnete najkrémovejší hummus.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang