Hlavné jedláRecepty

Recept na rybacie tacos

Rybie tacos sú obľúbeným rýchlym a jednoduchým večerným jedlom. Hotové sú za 20 minút.

Ingrediencie

Na rybu:

  • 500 g tresky, halibuta alebo inej ryby
  • 2 až 3 lyžičky čili prášku, toľko
  • 1 lyžička soli

Na omáčku:

  • 1-2 šálky kyslej smotany
  • 1/4 šálky majonézy
  • 3 až 4 lyžice limetkovej šťavy (z 2 limetiek)
  • 1 lyžička pálivej omáčky, voliteľné

Na servírovanie:

  • 1/2 malej červenej kapusty, nakrájanej na kúsky
  • 12 tortíll veľkosti taco
  • 1 avokádo nakrájané na plátky
  • 4 reďkovky nakrájané na tenké plátky
  • 4 jarné cibuľky nakrájané na tenké plátky
  • 1/3 šálky nahrubo nasekaného koriandra

Postup

  1. V miske zmiešajte kyslú smotanu, majonézu, limetkovú šťavu a štipľavú omáčku (ak ju používate).
  2. V inej miske zmiešajte nakrájanú kapustu s 3 polievkovými lyžicami pripravenej omáčky.
  3. Na suchej panvici na stredne silnom ohni zohrievajte tortilly jednu po druhej asi 30 sekúnd z oboch strán. Prípadne zabaľte 1 až 3 tortilly do vlhkej papierovej utierky a ohrievajte 30 sekúnd v mikrovlnnej rúre, kým sa nezahrejú.
  4. Rybu z oboch strán posypte chilli a soľou. Prstami jemne vmasírujte, aby bola ryba úplne obalená.
  5. Rozohrejte veľkú panvicu na sporáku na stredne silnom ohni. Keď je horúca, pridajte jednu polievkovú lyžicu olivového oleja.
  6. Dajte rybu na panvicu a opekajte 2 minúty. Rybu otočte a opekajte ďalšie 2 minúty. Ak je to potrebné, otočte a smažte ešte 1- minúty, ryba je hotová, keď je celá nepriehľadná a ľahko sa rozpadá.
  7. Uvarené filety preložte na tanier a vidličkou alebo nožom rybu jemne rozdeľte na veľké kusy. Pripravte tacos s niekoľkými kúskami ryby, kapustovým šalátom, prílohami podľa vlastného výberu a pokvapkajte omáčkou taco.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang