Rybie tacos sú obľúbeným rýchlym a jednoduchým večerným jedlom. Hotové sú za 20 minút.
Ingrediencie
Na rybu:
- 500 g tresky, halibuta alebo inej ryby
- 2 až 3 lyžičky čili prášku, toľko
- 1 lyžička soli
Na omáčku:
- 1-2 šálky kyslej smotany
- 1/4 šálky majonézy
- 3 až 4 lyžice limetkovej šťavy (z 2 limetiek)
- 1 lyžička pálivej omáčky, voliteľné
Na servírovanie:
- 1/2 malej červenej kapusty, nakrájanej na kúsky
- 12 tortíll veľkosti taco
- 1 avokádo nakrájané na plátky
- 4 reďkovky nakrájané na tenké plátky
- 4 jarné cibuľky nakrájané na tenké plátky
- 1/3 šálky nahrubo nasekaného koriandra
Postup
- V miske zmiešajte kyslú smotanu, majonézu, limetkovú šťavu a štipľavú omáčku (ak ju používate).
- V inej miske zmiešajte nakrájanú kapustu s 3 polievkovými lyžicami pripravenej omáčky.
- Na suchej panvici na stredne silnom ohni zohrievajte tortilly jednu po druhej asi 30 sekúnd z oboch strán. Prípadne zabaľte 1 až 3 tortilly do vlhkej papierovej utierky a ohrievajte 30 sekúnd v mikrovlnnej rúre, kým sa nezahrejú.
- Rybu z oboch strán posypte chilli a soľou. Prstami jemne vmasírujte, aby bola ryba úplne obalená.
- Rozohrejte veľkú panvicu na sporáku na stredne silnom ohni. Keď je horúca, pridajte jednu polievkovú lyžicu olivového oleja.
- Dajte rybu na panvicu a opekajte 2 minúty. Rybu otočte a opekajte ďalšie 2 minúty. Ak je to potrebné, otočte a smažte ešte 1- minúty, ryba je hotová, keď je celá nepriehľadná a ľahko sa rozpadá.
- Uvarené filety preložte na tanier a vidličkou alebo nožom rybu jemne rozdeľte na veľké kusy. Pripravte tacos s niekoľkými kúskami ryby, kapustovým šalátom, prílohami podľa vlastného výberu a pokvapkajte omáčkou taco.