Hlavné jedláRecepty

Recept na rybacie tacos

Tieto rybacie tacos chutia vynikajúco so šťavou a plátkami limetky na vrchu. Sú perfektným jedlo pri letných večeroch, ktoré si jednoducho pripravíte doma. K rybaciemu tacos si pripravte drink Bahama Mama.

Suroviny

Na pivné cesto:

  • 1 šálka hladkej múky
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • ½ lyžičky soli
  • 1 šálka piva
  • 1 vajce

Na bielu omáčku:

  • ½ pohára bieleho jogurtu
  • ½ šálky majonézy
  • 1 limetka, odšťavená
  • 1 jalapeňo korenie, mleté
  • 1 lyžička mletých kapár
  • 1 lyžička mletého kajenského korenia
  • ½ lyžičky sušeného oregana
  • ½ lyžičky mletej rasce
  • ½ lyžičky sušeného kôpru

Na rybacie tacos:

  • olej na vyprážanie
  • 500 g filetov z tresky
  • 2 lyžice hladkej múky (aj viac podľa potreby)
  • 1 balenie kukuričných tortíl
  • ½ stredne veľká hlávka kapusty

Postup

  1. Pripravte pivné cesto: vo veľkej miske zmiešajte múku, kukuričný škrob, prášok do pečiva a soľ. V samostatnej miske zmiešajte pivo a vajce, potom rýchlo vmiešajte do múčnej zmesi, kým sa nespoja.
  2. Pripravte bielu omáčku: v strednej miske zmiešajte jogurt a majonézu. Postupne vmiešavajte čerstvú limetkovú šťavu, kým konzistencia nebude mierne riedka. Dochuťte jalapeño, kaparami, kajenským korením, oreganom, rascou a kôprom.
  3. Olej vo fritéze rozohrejte na teplotu 190 °C.
  4. Filety rozrežte na menšie kúsky.
  5. Kúsky ryby jemne poprášte múkou. Ponorte ich do pivového cesta a potom ich smažte v horúcom oleji, kým nebudú chrumkavé a zlatohnedé. Nechajte odkvapkať na papierových utierkach.
  6. Tortilly zľahka opečte, kým nie sú chrumkavé, ale nie príliš.
  7. Smaženú rybu položte do tortilly, pridajte nastrúhanú kapustu a bielu omáčku.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang