Tieto rybacie tacos chutia vynikajúco so šťavou a plátkami limetky na vrchu. Sú perfektným jedlo pri letných večeroch, ktoré si jednoducho pripravíte doma. K rybaciemu tacos si pripravte drink Bahama Mama.
Suroviny
Na pivné cesto:
- 1 šálka hladkej múky
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 1 lyžička prášku do pečiva
- ½ lyžičky soli
- 1 šálka piva
- 1 vajce
Na bielu omáčku:
- ½ pohára bieleho jogurtu
- ½ šálky majonézy
- 1 limetka, odšťavená
- 1 jalapeňo korenie, mleté
- 1 lyžička mletých kapár
- 1 lyžička mletého kajenského korenia
- ½ lyžičky sušeného oregana
- ½ lyžičky mletej rasce
- ½ lyžičky sušeného kôpru
Na rybacie tacos:
- olej na vyprážanie
- 500 g filetov z tresky
- 2 lyžice hladkej múky (aj viac podľa potreby)
- 1 balenie kukuričných tortíl
- ½ stredne veľká hlávka kapusty
Postup
- Pripravte pivné cesto: vo veľkej miske zmiešajte múku, kukuričný škrob, prášok do pečiva a soľ. V samostatnej miske zmiešajte pivo a vajce, potom rýchlo vmiešajte do múčnej zmesi, kým sa nespoja.
- Pripravte bielu omáčku: v strednej miske zmiešajte jogurt a majonézu. Postupne vmiešavajte čerstvú limetkovú šťavu, kým konzistencia nebude mierne riedka. Dochuťte jalapeño, kaparami, kajenským korením, oreganom, rascou a kôprom.
- Olej vo fritéze rozohrejte na teplotu 190 °C.
- Filety rozrežte na menšie kúsky.
- Kúsky ryby jemne poprášte múkou. Ponorte ich do pivového cesta a potom ich smažte v horúcom oleji, kým nebudú chrumkavé a zlatohnedé. Nechajte odkvapkať na papierových utierkach.
- Tortilly zľahka opečte, kým nie sú chrumkavé, ale nie príliš.
- Smaženú rybu položte do tortilly, pridajte nastrúhanú kapustu a bielu omáčku.