Jednoduchá ryba z filé z tresky s dvakrát vyprážanými hranolkami. Chutia skvele tak, ako sú, alebo so sladovým octom, citrónom či tatárskou omáčkou.
Ingrediencie
- 4 veľké zemiaky, ošúpané a nakrájané na pásiky
- 1 šálka hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
- 1 šálka mlieka
- 1 vajce
- 250 ml rastlinného oleja na vyprážanie
- 1 kg filetov z tresky
Postup
- Nakrájané zemiaky vložte do stredne veľkej misy a zalejte studenou vodou.
- V samostatnej strednej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a korenie.
- Pridajte mlieko a vajce, miešajte, kým cesto nie je hladké. Nechajte 20 minút odstáť.
- Medzitým vo veľkom hrnci alebo na panvici rozohrejte olej na 175 °C.
- Zemiaky osušte. Smažte v horúcom oleji, kým nezmäknú, približne 5 minút, nechajte odkvapkať na papierových obrúskoch.
- Tresku po jednom kúsku namáčajte v cestíčku a vložte do horúceho oleja.
- Rybu smažte po častiach zo všetkých strán do zlatohneda, nechajte odkvapkať na papierových obrúskoch.
- Zemiaky opäť smažte v horúcom oleji, kým nie sú chrumkavé, 1 až 2 minúty, nechajte odkvapkať na papierových obrúskoch.