Ružové palacinky sú pastvou pre oči a úplne najviac nám chutia plnené bryndzou. Nakrájané na kolieska sa okrem toho hodia aj ako originálne jednohubky.
Recept pre 2 osoby
Čas prípravy: 30 minút
Potrebujeme:
Na cesto:
- 100 g hladkej pšeničnej / špaldovej múky
- 2 vajcia
- 120 ml šťavy z červenej repy
- 80 ml sójového mlieka
- štipka soli
- olivový olej na opekanie
Na naplnenie:
- 250 g bryndze
- 1 väčšiu cibuľu, nakrájanú na tenké prúžky
- rukolu alebo poľný šalát
Všetky prísady na cesto zmiešame a necháme 5 minút odstáť. Na panvici rozohrejeme trošku oleja a z cesta upečieme tenké ružové palacinky. Opekáme len z jednej strany, aby sa nám neporušila jednoliata štruktúra palacinky.
Palacinky necháme vychladnúť a následne ich naplníme bryndzou, opečenou cibuľkou a rukolou.
Ružové palacinky sa dajú pripraviť aj na sladko. Pridajte do cesta 2 PL medu a potrite vašou obľúbenou sladkou náplňou!