Potrebné prísady:
Cesto:
- 6 vajec
- 150 g práškového cukru
- 240 g polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- 30g kakaa
Plnka:
- 6 žĺtkov
- 1 vanilkový cukor
- 3 PL hladkej múky
- 3 dl mlieka
- 150 g práškového cukru
- 250 g masla
Sneh:
- 6 bielkov
- 1 vanilkový cukor
- 250 g cukru
Postup prípravy:
Cesto: Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme vo vyhriatej rúre.
Plnka: Zo žĺtkov, vanilkového cukru, múky a mlieka uvaríme hustý krém. Vychladnutý pridáme do vymiešaného masla s cukrom.
Sneh: Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou do zhustnutia a dáme vychladnúť.
Hotový múčnik potrieme najprv plnkou, potom snehom a navrch postrúhame čokoládu.