Restovaná bravčová pečeň na madarský spôsob je skvelý mäsový pokrm, ktorý sa dá pripraviť pre veľký počet ľudí a určite ním nič nepokazíte.
Suroviny
- bravčová pečeň 600 g
- cibuľa veľká 1 ks
- domáca bravčová masť 3 PL
- sladká mletá červená paprika 1 PL
- štipľavá mletá červená paprika 1 CL
- čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- majoránka sušená podľa chuti
- soľ podľa chuti
- horúca voda 100 ml
Postup
- Umytú a osušenú bravčovú pečeň pokrájame na malé prúžky, očistenú cibuľu na kocky. Na rozohriatej masti restujeme cibuľu takmer do hneda, pridáme pečeň a restujeme sprudka za stáleho miešania, pričom sa uvoľnia malé omrvinky z pečene, ktoré spolu s cibuľou prirodzeným spôsobom zahustia šťavu.
- Nikdy nezhusťujeme múkou nesolíme, aby pečeň nestvrdla, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, stiahneme z plameňa, pridáme obe papriky, premiešame, necháme v tuku úplne rozpustiť, vrátime na oheň, chvíľu restujeme v paprikovo – cibuľovom základe za poctivého miešania, čím sa pečeň výrazne ochutí.
- Dávame pozor, aby sa paprika nepripálila, podlejeme malým množstvom horúcej vody a dokončíme, na záver posypeme majoránkou, solíme až na tanieri, podávame s dusenou ryžou, varenými zemiakmi alebo s krajcom čerstvého domáceho chlebíka, je to obľúbená pochúťka maďarskej kuchyne.