Lievance sú zafarbené dočervena vďaka použitiu cvikly. Čo znie možno zvláštne, však nielen výborne chutí, ale je aj zdravé. Vyskúšajte tento skvelý tip na raňajky alebo olovrant!
Suroviny
- 130 g ovsených vločiek
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
- 1 cvikla, varená a ošúpaná
- 130 ml mandľového mlieka
- 1 vajce
- 2 polievkové lyžice cukru z kokosových kvetov
- 1 polievková lyžica kakaa
- Červené potravinárske farbivo (odporúča sa pre výraznejšiu farbu)
Topping
- 100 g nízkotučného tvarohu
- 100 g bieleho jogurtu
- 2 polievkové lyžice sirupu z agáve
- 1 štipka škorice
- 150 g čerstvej lesnej zmesi
Postup
Ako prvé zmiešajte všetky prísady na topping a nachvíľu ich odložte bokom.
Ďalej zmiešajte všetky prísady na cesto, pridajte cviklu s mandľovým mliekom a celé to zmiešajte s vajíčkom.
Na rad prichádza kuchynský robot, v ktorom vymieste cesto. Následne ho v malých porciách vysmážajte na panvici potretej olejom.
Hotové lievance dozdobte ovocím a polejte toppingom. Na svoje si príde aj váš zrak, prajeme dobrú chuť!