Recepty

Recept na red velvet cupcake

Vlhké a nadýchané červené zamatové koláčiky s veľkým množstvom tvarohovej polevy sú nadmieru chutné a veľmi jednoduché na prípravu. Možno pripraviť rovno dvojitú dávku, jedna bude málo.

Suroviny

Na cupcakes:

  • 1 a 2/3 šálky hladkej múky (215 g)
  • 2 lyžičky kakaového prášku
  • 1 šálka kryštálového cukru (200 g)
  • 1/4 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1/4 lyžičky kuchynskej soli
  • 3/4 šálky masla (170 g)
  • 3 vajcia izbovej teploty
  • 2 lyžice vanilkového extraktu
  • 3/4 šálky cmaru (177 ml)
  • červené potravinárske farbivo

Na polevu:

  • 340 g masla (izbová teplota)
  • 550 g práškové cukru (preosiateho)
  • 455 g smotanového syra (izbová teplota)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • štipka soli

Postup

  1. Formu na muffiny vyložte papierovými košíčkami.
  2. Do veľkej misy preosejte suché prísady (vrátane cukru). Premiešajte ich, aby sa spojili.
  3. Maslo izbovej teploty nakrájajte na kúsky veľké ako polievková lyžica a potom ho pridajte k suchej zmesi a miešajte na nízkom stupni pomocou mixéra, kým nevznikne piesčitá zmes.
  4. V inej miske vyšľahajte vajcia, cmar, vanilku a potravinárske farbivo.
  5. Pomaly pridávajte mokré prísady k suchým prísadám a zároveň miešajte na nízkom stupni. Miešajte, kým sa nespoja, a podľa potreby očistite okraje misy.
  6. Cesto rovnomerne rozdeľte do papierových košíčkov.
  7. Pečte pri 180 °C, 15 – 20 minút.
  8. Na krémovú syrovú polevu vyšľahajte maslo.
  9. Do veľkej misy preosejte cukor.
  10. Do vymiešaného masla pridajte smotanový syr izbovej teploty. Pridajte vanilku a štipku soli a vyšľahajte dohromady.
  11. Pridávajte cukor po šálke. Miešajte, kým sa nespojí. Ak chcete tuhší krém, pridávajte viac preosiateho práškového cukru, kým nie je tuhý, alebo krém pred zdobením trochu vychlaďte.
  12. Maslový krém prelejte do vrecúška na zdobenie s hviezdicovou špičkou a na vrch každého koláčika naneste veľké kopčeky.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang