Vlhké a nadýchané červené zamatové koláčiky s veľkým množstvom tvarohovej polevy sú nadmieru chutné a veľmi jednoduché na prípravu. Možno pripraviť rovno dvojitú dávku, jedna bude málo.
Suroviny
Na cupcakes:
- 1 a 2/3 šálky hladkej múky (215 g)
- 2 lyžičky kakaového prášku
- 1 šálka kryštálového cukru (200 g)
- 1/4 lyžičky sódy bikarbóny
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 1/4 lyžičky kuchynskej soli
- 3/4 šálky masla (170 g)
- 3 vajcia izbovej teploty
- 2 lyžice vanilkového extraktu
- 3/4 šálky cmaru (177 ml)
- červené potravinárske farbivo
Na polevu:
- 340 g masla (izbová teplota)
- 550 g práškové cukru (preosiateho)
- 455 g smotanového syra (izbová teplota)
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- štipka soli
Postup
- Formu na muffiny vyložte papierovými košíčkami.
- Do veľkej misy preosejte suché prísady (vrátane cukru). Premiešajte ich, aby sa spojili.
- Maslo izbovej teploty nakrájajte na kúsky veľké ako polievková lyžica a potom ho pridajte k suchej zmesi a miešajte na nízkom stupni pomocou mixéra, kým nevznikne piesčitá zmes.
- V inej miske vyšľahajte vajcia, cmar, vanilku a potravinárske farbivo.
- Pomaly pridávajte mokré prísady k suchým prísadám a zároveň miešajte na nízkom stupni. Miešajte, kým sa nespoja, a podľa potreby očistite okraje misy.
- Cesto rovnomerne rozdeľte do papierových košíčkov.
- Pečte pri 180 °C, 15 – 20 minút.
- Na krémovú syrovú polevu vyšľahajte maslo.
- Do veľkej misy preosejte cukor.
- Do vymiešaného masla pridajte smotanový syr izbovej teploty. Pridajte vanilku a štipku soli a vyšľahajte dohromady.
- Pridávajte cukor po šálke. Miešajte, kým sa nespojí. Ak chcete tuhší krém, pridávajte viac preosiateho práškového cukru, kým nie je tuhý, alebo krém pred zdobením trochu vychlaďte.
- Maslový krém prelejte do vrecúška na zdobenie s hviezdicovou špičkou a na vrch každého koláčika naneste veľké kopčeky.