Recepty

Bravčové kotlety s krémovou cibuľovo – jablkovou omáčkou – recept

Očistíme a nakrájame šalotku a jablko.

Sezamové kuracie mäso s cestovinovým ragout a chilli – recept

Z paradajok vyrežeme vnútro.

Mäsové guľky s jemnou bešamelovou omáčkou – recept

Do pomletého mäsa nastrúhame zemiak, aby guľky boli jemné a dochutíme morskou soľou,...

Varené párky v srbskej šťave – recept

Očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme prelisovaný cesnak,...

Losos so syrovou omáčkou – recept

Rozmrazeného lososa nakrájame na filety, pokvapkáme šťavou z 1/2 limetky a dáme chvíľku...

Vianočné kačacie prsia so šalátom z červenej repy – recept

Do rozohriatého hrnca nalejeme červené víno, pridáme 1,5 PL kryštálového cukru a všetko...

Žĺtkové rezy – recept

Cesto:

Linecké kolieska s orechovou plnkou – recept

Cesto:

Údený losos a pstruh s krémovou omáčkou a brandy – recept

Necháme si zmixovať suchý toastový chlieb s lieskovými orechmi.

Margaríny (rastlinné tuky)

Plasty, známe aj pod pôvodným názvom umelá hmota, označujú celý rad syntetických či...

Maslo

Maslo má vyšší obsah nasýtených mastných kyselín v porovnaní s kvalitnými...

Sufflé z troch druhov syrov

Predhrejeme rúru na 200 °C a vymažeme maslom štyri malé zapekacie mištičky (cca 200 ml)....

Nie je zemiak ako zemiak

Zemiaky patria odjakživa k základným potravinám v našej kuchyni. Pužívame ich do...

Medové rezy

Suroviny na cesto spolu vymiesime do hladka (aspoň 15 min., aby sa nám spojili všetky suroviny)....

Veselá pizza

Upečenú pizzu necháme postáť cca 5 minút, posypeme nakrájanou bazalkou a rukolou, nakrájame...

Kuracina s tekvicou a zeleninou

Hotovú kuracinu podávame s Ajvarom, šošovicou, špenátom a opečenou tekvicou. Pred...

Kalamáre plnené listami červenej čakanky

Dajte pozor, aby ste kalamáre neprevarili. Mohli by veľmi stvrdnúť. Aby ste tomu predišli,...

Grilované tofu

Podávame ešte teplé s jemným alebo pikantným Ajvarom Podravka a so šalátom podľa vašej...

Sladkosti

Výraznou zložkou bežne dostupných sladkostí je biely cukor. No rafinovaný klasický cukor,...

Koreniny už malým množstvom dokážu jedlo premeniť na malý zázrak

Oddávna sa používali na prípravu pokrmov a boli teda dôležitým obchodným tovarom...

Pizza s Podravkou Natur

Upečenú pizzu necháme trochu vychladnúť, nakrájame a podávame teplú.

Voňavá morčacia roláda

Upečenú roládu nakrájame a ešte teplú podávame so zvyškom pečenej cukety, varenou...

quiche-s-ajvarom-a-smotanovym-syrom-2

Quiche s ajvarom a smotanovým syrom

Upečený quiche nechajte vychladnúť 10-15 minút, bude sa lepšie krájať.

Vtáčie mlieko – recept

Dáme variť mlieko, asi tak 1,8 l mlieka (2 dcl budeme potrebovať neskôr). Pridáme cukor, nie...

© 2025 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang