Prášnice ako mozoček – recept
Nakrájanú cibuľu opražíme na masle, pridáme nakrájané huby a mleté čierne koreniny,...
Prášnice ako mozoček – recept
Nakrájanú cibuľu opražíme na masle, pridáme nakrájané huby a mleté čierne koreniny,...
Dip z camembertu – recept
Syr necháme zohriať v rúre na 190 stupňov, asi na 5 minút, keďže potrebujeme, aby zmäkol a...
Kuracie prsia na rozmaríne s netradičnými francúzskymi zemiakmi – recept
Nastrúhame zemiaky, nakrájame šalotky a slaninku.
Kokosovo – špenátová polievka – recept
V rozohriatom hrnci so slnečnicovým olejom opečieme nakrájaný fenikel a zeler.
Jemné krupové rizoto s paprikovou šťavou a koriandrom – recept
V hrnci necháme zvlášť zovrieť biele víno a zvlášť vodu.
Bravčové kotlety s krémovou cibuľovo – jablkovou omáčkou – recept
Očistíme a nakrájame šalotku a jablko.
Sezamové kuracie mäso s cestovinovým ragout a chilli – recept
Z paradajok vyrežeme vnútro.
Mäsové guľky s jemnou bešamelovou omáčkou – recept
Do pomletého mäsa nastrúhame zemiak, aby guľky boli jemné a dochutíme morskou soľou,...
Varené párky v srbskej šťave – recept
Očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme prelisovaný cesnak,...
Losos so syrovou omáčkou – recept
Rozmrazeného lososa nakrájame na filety, pokvapkáme šťavou z 1/2 limetky a dáme chvíľku...
Vianočné kačacie prsia so šalátom z červenej repy – recept
Do rozohriatého hrnca nalejeme červené víno, pridáme 1,5 PL kryštálového cukru a všetko...
Žĺtkové rezy – recept
Cesto:
Linecké kolieska s orechovou plnkou – recept
Cesto:
Údený losos a pstruh s krémovou omáčkou a brandy – recept
Necháme si zmixovať suchý toastový chlieb s lieskovými orechmi.
Margaríny (rastlinné tuky)
Plasty, známe aj pod pôvodným názvom umelá hmota, označujú celý rad syntetických či...
Maslo
Maslo má vyšší obsah nasýtených mastných kyselín v porovnaní s kvalitnými...
Sufflé z troch druhov syrov
Predhrejeme rúru na 200 °C a vymažeme maslom štyri malé zapekacie mištičky (cca 200 ml)....
Nie je zemiak ako zemiak
Zemiaky patria odjakživa k základným potravinám v našej kuchyni. Pužívame ich do...
Medové rezy
Suroviny na cesto spolu vymiesime do hladka (aspoň 15 min., aby sa nám spojili všetky suroviny)....
Veselá pizza
Upečenú pizzu necháme postáť cca 5 minút, posypeme nakrájanou bazalkou a rukolou, nakrájame...
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Hotovú kuracinu podávame s Ajvarom, šošovicou, špenátom a opečenou tekvicou. Pred...
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Dajte pozor, aby ste kalamáre neprevarili. Mohli by veľmi stvrdnúť. Aby ste tomu predišli,...
Grilované tofu
Podávame ešte teplé s jemným alebo pikantným Ajvarom Podravka a so šalátom podľa vašej...
Sladkosti
Výraznou zložkou bežne dostupných sladkostí je biely cukor. No rafinovaný klasický cukor,...
© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang