Bravčové kotlety s krémovou cibuľovo – jablkovou omáčkou – recept
Očistíme a nakrájame šalotku a jablko.
Bravčové kotlety s krémovou cibuľovo – jablkovou omáčkou – recept
Očistíme a nakrájame šalotku a jablko.
Sezamové kuracie mäso s cestovinovým ragout a chilli – recept
Z paradajok vyrežeme vnútro.
Mäsové guľky s jemnou bešamelovou omáčkou – recept
Do pomletého mäsa nastrúhame zemiak, aby guľky boli jemné a dochutíme morskou soľou,...
Varené párky v srbskej šťave – recept
Očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme prelisovaný cesnak,...
Losos so syrovou omáčkou – recept
Rozmrazeného lososa nakrájame na filety, pokvapkáme šťavou z 1/2 limetky a dáme chvíľku...
Vianočné kačacie prsia so šalátom z červenej repy – recept
Do rozohriatého hrnca nalejeme červené víno, pridáme 1,5 PL kryštálového cukru a všetko...
Žĺtkové rezy – recept
Cesto:
Linecké kolieska s orechovou plnkou – recept
Cesto:
Údený losos a pstruh s krémovou omáčkou a brandy – recept
Necháme si zmixovať suchý toastový chlieb s lieskovými orechmi.
Margaríny (rastlinné tuky)
Plasty, známe aj pod pôvodným názvom umelá hmota, označujú celý rad syntetických či...
Maslo
Maslo má vyšší obsah nasýtených mastných kyselín v porovnaní s kvalitnými...
Sufflé z troch druhov syrov
Predhrejeme rúru na 200 °C a vymažeme maslom štyri malé zapekacie mištičky (cca 200 ml)....
Nie je zemiak ako zemiak
Zemiaky patria odjakživa k základným potravinám v našej kuchyni. Pužívame ich do...
Medové rezy
Suroviny na cesto spolu vymiesime do hladka (aspoň 15 min., aby sa nám spojili všetky suroviny)....
Veselá pizza
Upečenú pizzu necháme postáť cca 5 minút, posypeme nakrájanou bazalkou a rukolou, nakrájame...
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Hotovú kuracinu podávame s Ajvarom, šošovicou, špenátom a opečenou tekvicou. Pred...
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Dajte pozor, aby ste kalamáre neprevarili. Mohli by veľmi stvrdnúť. Aby ste tomu predišli,...
Grilované tofu
Podávame ešte teplé s jemným alebo pikantným Ajvarom Podravka a so šalátom podľa vašej...
Sladkosti
Výraznou zložkou bežne dostupných sladkostí je biely cukor. No rafinovaný klasický cukor,...
Koreniny už malým množstvom dokážu jedlo premeniť na malý zázrak
Oddávna sa používali na prípravu pokrmov a boli teda dôležitým obchodným tovarom...
Pizza s Podravkou Natur
Upečenú pizzu necháme trochu vychladnúť, nakrájame a podávame teplú.
Voňavá morčacia roláda
Upečenú roládu nakrájame a ešte teplú podávame so zvyškom pečenej cukety, varenou...
Quiche s ajvarom a smotanovým syrom
Upečený quiche nechajte vychladnúť 10-15 minút, bude sa lepšie krájať.
Vtáčie mlieko – recept
Dáme variť mlieko, asi tak 1,8 l mlieka (2 dcl budeme potrebovať neskôr). Pridáme cukor, nie...
© 2025 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang