Recepty

Prášnice ako mozoček – recept

Nakrájanú cibuľu opražíme na masle, pridáme nakrájané huby a mleté čierne koreniny,...

dip-z-camembertu-2

Dip z camembertu – recept

Syr necháme zohriať v rúre na 190 stupňov, asi na 5 minút, keďže potrebujeme, aby zmäkol a...

Kuracie prsia na rozmaríne s netradičnými francúzskymi zemiakmi – recept

Nastrúhame zemiaky, nakrájame šalotky a slaninku.

Kokosovo – špenátová polievka – recept

V rozohriatom hrnci so slnečnicovým olejom opečieme nakrájaný fenikel a zeler.

Jemné krupové rizoto s paprikovou šťavou a koriandrom – recept

V hrnci necháme zvlášť zovrieť biele víno a zvlášť vodu.

Bravčové kotlety s krémovou cibuľovo – jablkovou omáčkou – recept

Očistíme a nakrájame šalotku a jablko.

Sezamové kuracie mäso s cestovinovým ragout a chilli – recept

Z paradajok vyrežeme vnútro.

Mäsové guľky s jemnou bešamelovou omáčkou – recept

Do pomletého mäsa nastrúhame zemiak, aby guľky boli jemné a dochutíme morskou soľou,...

Varené párky v srbskej šťave – recept

Očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme prelisovaný cesnak,...

Losos so syrovou omáčkou – recept

Rozmrazeného lososa nakrájame na filety, pokvapkáme šťavou z 1/2 limetky a dáme chvíľku...

Vianočné kačacie prsia so šalátom z červenej repy – recept

Do rozohriatého hrnca nalejeme červené víno, pridáme 1,5 PL kryštálového cukru a všetko...

Žĺtkové rezy – recept

Cesto:

Linecké kolieska s orechovou plnkou – recept

Cesto:

Údený losos a pstruh s krémovou omáčkou a brandy – recept

Necháme si zmixovať suchý toastový chlieb s lieskovými orechmi.

Margaríny (rastlinné tuky)

Plasty, známe aj pod pôvodným názvom umelá hmota, označujú celý rad syntetických či...

Maslo

Maslo má vyšší obsah nasýtených mastných kyselín v porovnaní s kvalitnými...

Sufflé z troch druhov syrov

Predhrejeme rúru na 200 °C a vymažeme maslom štyri malé zapekacie mištičky (cca 200 ml)....

Nie je zemiak ako zemiak

Zemiaky patria odjakživa k základným potravinám v našej kuchyni. Pužívame ich do...

Medové rezy

Suroviny na cesto spolu vymiesime do hladka (aspoň 15 min., aby sa nám spojili všetky suroviny)....

Veselá pizza

Upečenú pizzu necháme postáť cca 5 minút, posypeme nakrájanou bazalkou a rukolou, nakrájame...

Kuracina s tekvicou a zeleninou

Hotovú kuracinu podávame s Ajvarom, šošovicou, špenátom a opečenou tekvicou. Pred...

Kalamáre plnené listami červenej čakanky

Dajte pozor, aby ste kalamáre neprevarili. Mohli by veľmi stvrdnúť. Aby ste tomu predišli,...

Grilované tofu

Podávame ešte teplé s jemným alebo pikantným Ajvarom Podravka a so šalátom podľa vašej...

Sladkosti

Výraznou zložkou bežne dostupných sladkostí je biely cukor. No rafinovaný klasický cukor,...

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang