Recepty

Tradičné fínske mäsové guľky – recept

Strúhanku alebo chlieb namočíme do polovice smotany a 1 dl vody a necháme chvíľu odstáť....

Piškótová roláda s kokosom – recept

Vajcia s cukrom vyšľaháme, pridáme teplú vodu a múku. Všetko spolu vymiešame a vylejeme na...

Študentská pečať (domáca) – recept

V hrnci nad parou vymiešať Ceru, cukor a vajcia do zhustnutia. Za stáleho miešania postupne...

Domáci váječný likér – recept

V hrnci privedieme vodu do varu a pripravíme si nádobu, ktorá musí zapadnúť do hrnca.

Domáci krémeš – recept

Lístkové cestá rozvaľkáme na veľkosť plechu a každé upečieme. Z mlieka a Zlatého klasu...

Sviečková s kyslou kapustou a šampiňónmi – recept

Očistíme a nadrobno nakrájame šalotku.

Batátové hranolky s pivnou majonézou – recept

Tieto sladké chrumkavé opekané zemiaky zmenia váš život. Sú slané, sladké, chrumkavé a ak...

Penne s maslovou tekvicou, paprikou a syrom – recept

V hrnci necháme zovrieť vodu.

Zelené halušky v jemnej omáčke

Zelené halušky v jemnej omáčke podávame s hlávkovým šalátom.

Cestoviny a lá Bolognese

Hotovou omáčkou polejte uvarenú cestovinu a podávajte s nastrúhaným parmezánom.

Šalát s čerstvým syrom

Do šalátu môžete pridať aj inú zeleninu, napr. uhorky, reďkovku atď. Najlepší šalát...

Rizoto na španielsky spôsob

Rizoto posypeme nakrájanou vňaťou z mladej cibuľky. Podávame.

Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou

Do omáčky vmiešame gaštany. Teľacie rezne podávame preliate pripravenou omáčkou s prílohou...

Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb

Podávame na tanieri, kde dáme najprv šalát, potom nakrájané teľacie kotlety a nakoniec...

Mäsové guľky s omáčkou

Mäsové guľky podávame spolu s omáčkou a špagetami, ktoré posypame nasekanou čerstvou...

Zeleninovo-syrový koláč

Koláč necháme trochu vychladnúť a nakrájame. Môžeme ho podávať teplý alebo studený.

Šišky s džemom – recept

Maslo vymiešame s 30 g cukru a so žĺtkami, pridáme vykysnutý kvások, ktorý si pripravíme z...

Kuracie stehná v zamatovej omáčke

Na tanier poukladáme stehná,prelejeme omáčkou. Pridáme varené zemiaky alebo inú prílohu...

Rizoto s hubami

Rizoto posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a nastrúhaným parmezánom. Podávame.

Koláčiky s tvarohom

Syrové koláčiky podávame horúce.

Varená hovädzina s chrenovou omáčkou

Hovädzie mäso podávame preliate pripravenou omáčkou so zeleninou podľa vašej chuti alebo s...

Chutná zapečená fazuľa

Upečenú fazuľu posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou a podávame ako hlavné jedlo alebo...

Bravčová panenka na stredomorský spôsob

Na tanier poukladáme bravčovú panenku nakrájanú na plátky. Podávame s Ajvarom Podravka a...

Slaný koláč s klobásou a zeleninou

Keď je koláč hotový, vyberieme ho z rúry, necháme vychladnúť, nakrájame na kúsky a...

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang