Recepty

Špargľa s holandskou omáčkou – recept

Špargľa: Najskôr odrežeme tvrdú drevnatú spodnú časť špargle a očistíme z vlákien...

Šalát zo sladkých zemiakov a špenátu – recept

Na panvici rozpálime olej. Pittu prerežeme napoly, tak aby nám vznikli dva plátky. Na panvici...

Červená kapusta na víne – recept

Kapustu pokrájame na tenké rezančeky. Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme...

Zemiakový šalát s cviklou – recept

Cviklu nakrájame na kocky a necháme celú noc marinovať v mede a octe.

Zapekaný karfiol – recept

vé mlieko a urobíme z nich zemiakovú kašu. Zamiešame do nej na oleji podusenú cibuľku a...

Zapekaná brokolica – recept

Brokolicu prelejeme vriacou vodou. Poukladáme do vymastenej zapekacej misy.

Vyprážaný karfiol – recept

Ružičky karfiolu varíme 15 minút vo vode. Vyberieme ich a necháme vychladnúť. Potom ich...

baklazan-so-zeleninou

Vyprážaný baklažán so zeleninou – recept

Baklažán nakrájajte na tenšie plátky. Osoľte. Obaľte v múke a vyprážajte v oleji tak, aby...

tekvicovy-privarok-2

Tekvicový prívarok – recept

Tekvicu nakrájame na malé kocky. Dáme ju variť do osolenej vody (voda musí byť po okraj...

Smotanová omáčka so zeleninou – recept

Vo vode dáme uvariť očistenú mrkvu, petržlen a zeler. Pridáme nové korenie a bobkový list....

Pseudorientálne vegánske jedlo – recept

Cibuľu, pór a mrkvu (t.j. nie na kolieska/kocky ale na plátkovité útvary - mrkvu pozdĺžne,...

Pepperonata – recept

Papriky pokrájame na 2 cm pásiky. Rozpálime oheň vo veľkej panvici. Opražíme pokrájanú...

Pečený baklažán s mozzarellou – recept

Na olivovom oleji chvíľku podusíme rajčiny a cuketu, kým nezmäknú. Potom vydlabeme...

Paradajkový šalát s bielou fazuľkou – recept

Olej, nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a citrónovu šťavu zmiešame v malej miske, aby...

Kolienka s paradajkami a špenátom – recept

Cestoviny uvaríme v slanej vode podľa návodu na vrecúšku. Precedíme a prelejeme v sitku...

Karfiolové karbonátky – recept

Karfiol varíme 20 minút vo vode do zmäknutia. Roztlačíme ho.

Kapustový šalát – recept

Kapustu nastrúhame na hrubšom strúhadle. Listy, ktoré nám už nejdú nastrúhať, pokrájame...

Kalerábové placky – recept

Očistený a umytý kaleráb nakrájaný na väčšie kusy uvaríme skoro do mäkka. Necháme...

Kalerábová polievka – recept

Kaleráb nastrúhame na hrubšom strúhadle. Do hrnca dáme maslo a opražíme na ňom kaleráb....

grecky-salat-2

Grécky šalát – recept

Uhorku, papriku a paradajky nakrájame na malé kocky. Cibuľu nadrobno nakrájame. Zmiešame...

Gado gado – recept

2 porcie: Uduste mrkvu a karfiol na panvici 5 minút, alebo kým nezmäknú. Pridajte fazuľkové...

Cuketové placky – recept

Cuketu a zemiaky postrúhame na jemno a scedíme. Do zmesi pridáme múku, trošku soli,...

Brokolica v bešamelovej omáčke – recept

Brokolicu varíme 10 minút v osolenej vode. Nakrájame ju na menšie ružičky. Na masle...

Delená strava – Howard Hay

Delená strava je spôsob stravovania, ktorý zahŕňa rozdelenie jedál na konkrétne makroživiny...

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang