Recepty

africke-kura-2

Africké kura – recept

Porcie kurčaťa opečieme na horúcom oleji zo všetkých strán, vyberieme na tanier a odložíme...

Dusený karfiol – recept

Ružičky karfiolu namočíme do vody. Rozotrieme polovicu cesnaku, ďumbieru a papriky a...

Špargľa po maďarsky – recept

Špargľu uvaríme v posolenej vode a necháme odkvapkať. Strúhanku opražíme na masle. Na dno...

Baklažány na smotane – recept

Na bešamelovú omáčku potrebujeme:

Kapor s tymiánom – recept

Kapra umyjeme, odstránime šupiny a do vnútra dáme celý tymián. Takto necháme odstáť hodinu...

Domáce cestoviny – recept

Múku vymiešame s vodou a vajciami na tuhé cesto. Čím tuhšie, tým lepšie, preto sa snažte...

Banana split – recept

Do zmrzlinovej misy uložíme banán, ktorý sme predtým rozkrojili na polovicu. Na banán dáme...

baklazanovy-kolac

Baklažánový koláč so strúhaným syrom – recept

Baklažány olúpeme, nakrájame na pozdĺžne plátky a na oleji osmažíme. Ohňovzdornú misu...

Karí z baklažánov – recept

Paradajky olúpeme, nakrájame a uvaríme v šálke vody. Potom rajčiny prelisujeme. Baklažány...

Hríby na bordelaiský spôsob – recept

Hríby očistíme a dáme do ohňovzdornej misy s rozpáleným olejom. Približne 10 minút...

Cesta k čerstvosti: Optimálne podmienky skladovania ovocia a zeleniny

V dnešnej dobe, keď sa snažíme žiť zdravo a šetrne k našej planéte, je správne...

Dusená pečeň – recept

Pečeň najskôr poutierame vlhkou utierkou a následne pokrájame na plátky hrubé približne 2...

Bratislavské bravčové pliecko – recept

Bravčové pliecko očistíme, omyjeme, usušíme a osolíme. Na rozohriatom tuku sprudka zo...

Kel – recept

Kel očistíme, omyjeme a nakrájame na tenké plátky. Zemiaky nakrájame na 1/2 cm hrubé...

Karfiol po rímsky – recept

Cesnak pokrájame na drobné kúsky a spoločne s petržlenovou vňaťou ho speníme na oleji. Ak...

Pečeňový nákyp – recept

Najskôr z pečene odstránime blanu a žily. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a podusíme ju...

„Pozlátené“ hovädzie držky na bolonský spôsob – recept

Držky najskôr uvaríme a následne ich pokrájame na štvorčeky. Do kastróla dáme štipku...

Pečeňové závitky – recept

Pečeň zalejeme vriacou vodou a niekoľko minút varíme. Vyberieme ju, najskôr odblaníme a...

Recept na kuracie rezne s omáčkou

Rezne sú overená klasika, ktorú môžete pripraviť z rôznych druhov mäsa. Vyskúšajte tieto...

Kuracie mäso s čili po sečuánsky – recept

Chutné ázijské jedlo, ktoré pripravíte za 10 minút. Toto pikantné sečuánske kuracie mäso...

Recept na krémovú kuraciu polievku

Krémová kuracia polievka, ktorá vás zahreje až do špiku kostí. Domáca pohoda v podobe misky...

Recept na kurací Cordon Bleu

Ak vás už omrzeli tradičné rezne, vyskúšajte pre zmenu Cordon Bleu. Šunka a plátok syra...

Recept na kuraciu krémovú polievku

V chladných mesiacoch chceme veci, ktoré nás naozaj zahrejú - teplé misky plné krémových,...

Recept na kubánsky sendvič

Tento sendvič je výnimočný vďaka vrstvám marinovanej bravčovej pečienky, šunky, syra a...

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang