Recepty

nachos-pre-chlapov-2

Nachos pre chlapov – recept

Nachos, obľúbené a chutné občerstvenie, sa stalo základom mnohých domácností, kín,...

Recept na dokonalé miešané vajíčka

Miešané vajcia sú klasickým a univerzálnym pokrmom, ktorý sa pripravuje z rozšľahaných...

Recept na mexický šalát s makarónmi

Mexický šalát s makarónmi je lahodný a aromatický pokrm, ktorý spája živé chute mexickej...

Recept na mexickú polievku Caldo de Pollo

Caldo de Pollo, známa aj ako kuracia polievka, je tradičné mexické jedlo, ktoré je obdivované...

Mušle (slávky) na katalánsky spôsob – recept

Mušle po katalánsky, známe ako "musclos a la catalana", sú obľúbeným pokrmom z morských...

Marhuľové smoothie – recept

Dozreté sladučké marhule si nemusíte vychutnávať len v koláčoch, knedliach či džemoch....

Medová torta – recept

Medová torta je sladký a vláčny dezert. Má bohatú chuť a ľahko skaramelizované okraje, čo...

Marhuľový lekvár – recept

Marhuľový lekvár je chutná a všestranná ovocná nátierka, ktorá sa vyrába varením...

Recept na makronky

Makronky alebo macarons sú sladké dobroty, ktoré majú pôvod vo Francúzsku. Sú to malé...

Mandľové fondue – recept

Mandľové fondue je lahodný a univerzálny pokrm, ktorý ponúka jedinečný spôsob, ako si...

Liptovsko-talianske cestoviny – recept

Liptovsko-talianske cestoviny - jedinečný recept, ktorý spája slovenské a talianske chute....

maki-sushi-2

Maki sushi – recept

Maki sushi je druh tradičnej japonskej kuchyne, ktorý je dobre známy svojou kombináciou ryže,...

Zapečené zemiaky po staročesky – recept

Ošúpané zemiaky umyjeme, uvaríme a potom rozmačkáme. Pridáme teplé mlieko, trochu soli a...

Vynikajúce cestoviny na smotane – recept

Cestoviny uvaríme v slanej vode. Na troche olivového oleja opražíme nakrájaný cesnak,...

Zapekané plnené papriky – recept

Umyté papriky pri stopke skrojíme a odstránime semienka. Očistenú zeleninu na drobné kúsky...

Paradajky plnené syrom – recept

Umyté rajčiny rozpolíme a opatrne vydlabeme. Poukladáme ich na tanier rezom dolu, aby...

Delená strava – základy, história

Delená strava je rozdelenie potravín z vášho jedálnička podľa rôznych kritérií tak, aby...

Papriky plnené syrovou plnkou – recept

Do kastróla dáme mlieko , prípadne smotanu, pridáme nahrubo nastrúhaný syr a len ho necháme...

Závin zo zemiakov – recept

Zemiaky uvaríme, vychladnuté olúpeme a prepasírujeme. Pridáme múku, vajce, 1 lyžicu oleja a...

oranzove-rizoto-2

Oranžové rizoto

Oranžové rizoto nie je ťažké pripraviť. Je to vlastne veľmi jednoduché. Príprava rizota si...

Plnené baklažány – recept

Olúpané baklažány priečne prekrojíme na polovice a dáme ich postáť do slanej vody, až...

Pečeň na ražni – recept

Pečeň najskôr omyjeme a pokrájame na približne ako prst hrubé trojcentimetrové kúsky....

Zapečené hríbiky so smotanou – recept

Hlbšiu misu z ohňovzdorného skla vymastíme maslom a dáme do nej celé hríbiky, ktoré iba...

Kel zapečený so smotanou – recept

Kel prekrojíme na polovicu, dáme do vriacej posolenej vody a varíme takmer do mäkka. Potom ho...

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang